Katiplik için F klavye mi yoksa Q klavye mi?

ahmetdemir72

Centipat
Daha fazla  
Katiplik için klavye sınavına hazırlanmayı düşünüyorum ve F klavye sanırım daha uygun ama F klavyeyi birkaç kere telefonda çok ama çok az kullanmak dışında hiç kullanmadım hem bilgisayarda hem de telefonda hep Q klavye kullandım peki benim gibi hemen hemen hiç F klavye kullanmayan biri ne kadar sürede bu klavyeye alışır? Çok zaman alır mi? Çünkü F klavye hızlı yazmak için daha uygun ama işte alışkın olmadigim için normalde Q klavyeye çalışsam belki birkaç hafta mi alacak ama alışkın olmadigim F klavyeye çalışmak bana ne kadar zaman kaybettirir?

F klavye tabii ki daha iyi ama ilk önce çok alıştırma yapman ve kullanman lazım mümkünse bir daha Q klavye kullanma.

Alışman biraz uzun sürebilir ama bu süre senin elinde yani ne kadar kullanırsan ve alıştırma yaparsan o kadar geliştirirsin. ayrıca bu oyunu öneririm çok katkısı olur sana ZType – Type to Shoot

Her iki klavyeyle de sınava girebiliyorsun da F klavyeye alışmanı tavsiye ederim. Q klavye düzeni, önceden daktilo tuşları birbirine yapışmaması için ayarlanmış bir klavye düzeni. Hızlı yazanların çoğunluğu F klavyeden yazıyor çünkü Türkçe uyumlu klavye ve en çok kullanılan harfler, hemen elinin dibinde oluyor. Hepsi birbirine yakın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı