Kavga anında rezil olma korkusu

Bende de öyle oluyor hemen titiriyorum ve kavga etmek istemiyorum diyesim geliyor ama yapamıyorum aynı durum kardeşimdede var içinizden korku yok deyin kavga anında 5 kere bende yarıyor.

Adrenalin'in aşırı salgılanmasından dolayı bir süre kalp atışlarınız hızlanır belki titrersiniz, acı gibi duyguları hissetmezsiniz, sağlıklı düşünemezsiniz. Bu yüzden kavga ettikten veya etmedikten sonra şunu şöyle yapsaydım, şunu keşke yapmasaydım diye içiniz içinizi yer. Bunu engellemenin tek yolu, yarı amatör de olsa dövüş sanatları öğrenmektir. Tabii gidip tekvando, aikido öğrenmeyin. Daha çok sokaklarda işinize yarayacak boks-kickboks-muaythai gibi sporlarda yaklaşık 1 yıl eğitim alırsanız bu sorunlar kalkar. Ya da her gün kavgaya gireceksiniz ki vücudunuz buna alışsın. Her şekilde hiçbirini tavsiye etmiyorum.

Siz sağlıklı düşünen bir insan olabilirsiniz, ama artık 3 kişiden 1'inde bıçak vb. aletler var. O anda sizin sağlıklı düşünemediğiniz gibi, o da düşünemiyor. O yüzden ne olacağı hiç belli olmaz. Ailenizi sevdiklerinizi düşünüp, uzak durun. Gerçekten çok fazla sayıda kavgaya girdim, hiçbirine şu aklımla girmezdim.

Ben okulda kavga etmeye korkuyorum hocalardan dolayı yoksa toplarını döverim.

Bilmediğin konu hakkında yorum yapma. Unutma iş spor dalında değil sendedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…