Kaydedilen ekran görüntüleri görünmüyor

Furkan Kızılay

Hectopat
Merhaba, sorunum biraz garip ama yardım bulmak umuduyla buraya yazdım. Sorunum şu: Şimdi oynadığım bir oyunda bir tuşa bastığımda screenshot alıyor fakat bunu oyunun screenshot klasörüne kaydetmiyor.

Yerel Disk C'nin özelliklerini açık bıraktım, ne kadar boş alan olduğunu gözlemledim. Ben oyunda her screenshot aldığımda boş alan miktarı azalıyor. Yani aldığım screenshotlar bir yere kaydediliyor fakat ne isminde olarak kaydedildiğini ve nereye kaydedildiğini de bulamıyorum. Oyunda da bu dosyayı gösteren bir seçenek yok. Bu kaydedilen yeri nasıl bulabilirim?

Umarım anlatabilmişimdir, yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un ekran alıntılama aracını mı kullanıyorsun? Onun yerine LightShot öneririm.

Ayrıca, nereye kaydedildiğini sormuşsunuz.

Kod:
C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Packages\Microsoft.ScreenSketch_8wekyb3d8bbwe\TempState

Kod:
C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ShellExperienceHost_cw5n1h2txyewy\TempState\ScreenClip

Hayır ne windowsu kullanıyorum ne de lightshot. Oyunlarda olur ya F tuşlarına falan basarsın screenshot alır işte ondan bahsediyorum. (F8, F9, F11, F12...)

Son düzenleme:
Ben basıyorum ama olmuyor şu an. Steam'in ekran alıntısı mı?
Yok, GTA San Andreas'ın online şeyi olan SAMP var. Oyuna özel yani oyun içerisinde F8'e her basmada sa-mp-000.png yazısı çıkıyor. Ve kaydedilmesi gereken yerde yok. Ama bir yere kaydedildiğini diskin özelliklerinden bakarak buldum. Forumda birisi daha bu konuyu açmış ama çözüm bulunamamış.

Şimdi yazdım.

F8'e her basmanızda sa-mp-000.png yazısı çıkıyorsa bir yere kaydedemiyordur. Bir yere kaydedebiliyor olsaydı o 000 sayısı 001 002 şeklinde artmaya devam ederdi. Sizin sorununuz yüklediğiniz mod ile alakalı. Kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Ve son sürümde olduğunuzdan emin olun.

Ben de öyle düşünüyordum ama yukarıda bahsettim. Oyunu açtım ve ardından Yerel Disk C'nin özelliklerine tıklayıp boş alan miktarını takip ettim. Her o 000 yazısı çıktığında boş alan miktarı azalıyor byte olarak.

Eğer bir yere kaydettiğine eminseniz Everything isimli programı deneyebilirsiniz. Taşınabilir sürümü de var kurmak istemezseniz. Bu program bilgisayardaki dosyaları aramak için kullanılan bir program normalde. Ama bir arama terimi girmediğinizde de bilgisayardaki tüm dosyaları listeliyor. Listelenen tüm bu dosyaları son değiştirme tarihlerine göre sıralayıp, oyundayken F8'e bastıktan sonra bu son değiştirilen dosyaların içinde bir resim dosyası gözünüze çarpacak mı bir bakın isterseniz.

Teşekkür ederim yarın deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…