Kaydı yapılmayan ders alttan alınır mı?

w4baky

Hectopat
Selamlar.

Üniversite 1. sınıfta güz için ders kaydı yaptırdım fakat özel problemlerden dolayı okula hiç gitmedim. Haliyle tüm derslerden devamsızlıktan kaldım hepsi ff. Fakat daha büyük bir problemim var ki bahar da ders kaydı bile yaptırmadım pasif öğrenciye düştüm.

Şimdi ben 2. sınıfa geçtiğimde 1. sınıf güz derslerini alttan alabilirim sanırım ama bahar dersleri nasıl olacak? Alttan alabilmem mümkün mü kaydını yapmadığım derslerin. Ve kayıt yaptırmadığım için 2. sınıfa geçememe ihtimalim var mı acaba?

Geçme not ortalamasını tutturamadığınız için 2. sınıfa geçemeyeceksiniz. Ama üniversitede çok da sınıf muhabbetine takılmayın. Önemli olan dönemdir. Siz 1. dönem derslerini alıp ortalamanızı 2 üzerinde tutarsanız önümüzdeki dönemde 2 dönem derslerini alabilirsiniz. 3. dönem derslerinizle beraber üst dönemden de ders alabilirsiniz.

Geçme not ortalamasını tutturamadığınız için 2. sınıfa geçemeyeceksiniz. Ama üniversitede çok da sınıf muhabbetine takılmayın. Önemli olan dönemdir. Siz 1. dönem derslerini alıp ortalamanızı 2 üzerinde tutarsanız önümüzdeki dönemde 2 dönem derslerini alabilirsiniz. 3. dönem derslerinizle beraber üst dönemden de ders alabilirsiniz.
Sanırım 0’dan başlamış gibi olacağım doğru mu? 4 yıl okuyacağım yani alttan üstten almazsam.

Tüm dersleriniz FF düştüğü için döneminizden ders alamayacaksınız muhtemelen ve üstteki arkadaşın dediği gibi de önemli olan dönemdir. GANO'nuz yüksek olduğu sürece pek bir önemi yok. Üniversitenizi belirtirseniz üniversitenizin yönetmeliğine sizin için bakabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı