Benim çalıştığım bölgede komple saha dolabını çaldılar
Çoğu eski dolabın kilidi bozulmuş şekildedir.
Telekom ekibi senin hizmet numaran olmadan senin hattını bulamaz bu arada
o düşünceye kapılma yani.
Saha dolabına gelen kablolar şebeke kabloları, eski şebekeci olarak ve halihazırda elit ekip olarak bu mesajı yazıyorum sana. Sabah 8'de mesaim var
Ben sana işin mantığını anlattım sadece. Daha geçen gün Sanayi'de 60 metre kablo çektik, 100 Mbps SNR marjin değerleri de download 30 upload 28 falandı. Mesafeye dayalı düşüş söz konusu olamaz.
Kullandığın fiber sokağa kadar fiberdir. Çakma fiber söz konusu değildir. Fiberin 3 çeşidi vardır. Sokağa kadar DSLAM, binaya kadar cihaz konulur bir de, son olarak da eve fiber optik dediğimiz kablo çekilir. Sokağa kadar fiberde mantık şudur; Santralle olan uzaklığı azaltmak. Yani şu şekilde diyelim santral sana 5 km ötede ve oradan sana en fazla 16 Mbps ADSL hat gelir. Sokağa kadar fiber santralle olan bağlantıyı keser ve sokağına santral getirilir. Mesafe kısaldığı için, daha yüksek hızlar verilir. Ayrıca bakır kabloya bu kadar yüklenme, iletkenliği çok yüksektir bakırın
İşçilik var işçilik var. Her meslekte olduğu gibi. RJ11'de bulsan, jak çakma dostum. Ki, normal penseyle sıkıştıramazsın onu. Ayrıca özel pensesi var kablonun sıkışması için. Direk ek yaparsın. Kaliteni düşürmez merak etme.