Kayıpsız Müzik Dinlemek için Yapılması Gerekenler

sipsak

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1521828150
Klasik bir masaüstü bilgisayar kullanıcısıyım. Bilgisayarda FLAC, AAC gibi kayıpsız müzikleri dinlemek istiyorum.

Kullandığım anakart: MSI B150M GAMING PRO
Kullandığım ses sistemi: Logitech Z533

Kulaklık kullanmıyorum. Kulaklıkla müzik dinlemeyi sevmem. Yakında ucuzundan bir oyuncu kulaklığı alıcam ama onunla da pek müzik dinleyeceğimi zannetmiyorum, ben müziği yüksek sesle dinlemeyi seviyorum. Ev müstakil olduğu için sesi sonuna kadar açıyorum, bir problem olmuyor :D

Fakat müzikleri kayıpsız bir şekilde dinlemem için yapmam gerekenleri, hangi donanımları kullanmam gerektiğini falan bilmiyorum. Bir tane sitede ucuza Asus Gaming ses kartı buldum.

Link: Asus STRIX SOAR 7.1 PCIe Oyuncu Ses Kartı (WOW Game Bundle) | sanalmarketim

Bunu alsam kayıpsız müzik dinlemem için yeterli olur mu? Bu konuda hiçbir teknik bilgim yok. Kısacası bunu bir çocuğa anlatacak olsanız nasıl anlatırdınız? O şekilde düşünün. Basit bir şekilde anlatırsanız sevinirim.

İnternette bununla ilgili birçok konu var fakat hepsi de kafamı karıştırdı, çok teknik terimlerden falan bahsetmişler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçen varsa Creative Sound Blaster Z yada Sound Blaster Recon3D Fatality Pro tavsiye ederim. AAC ve FLAC formatında ses dosyaların varsa kayıpsız bir şekilde kristal kalitesinde dinleyebilirsin. Kulakların ne kadar hassas bilmiyorum ama orta düzey ve üst düzey ses kartları arasındaki fark gerçekten hissedilir derecede.

ASUS'un ses kartları kalitelidir. Genelde C-Media yongalar kullanır ki RMAA ile yaptığımız testlerde inanılmaz sonuçlar elde etmiştik.

Alacağınız ses kartında da C-Meida 6632AX yongası var ve 384KHz / 24bit ses sunabiliyor. Ayrıca ESS SABRE9006A DAC mevcut.

Ben zaten ses kartı almayı düşünüyordum, o yüzden bu konu biraz bahane oldu. Ses kartı için maksimum, en tepe 650 TL bütçem var. Fakat merak ettiğim konu şu. Ses kartını alınca iş bitiyor mu? Başka bir şeye gerek kalmıyor mu? Mesela ses kartı için 650 TL bütçem var ama eğer kullandığım ses sistemini de değiştirmem gerekiyorsa ikisini bir değiştiremem. Eğer sizin önerdiğiniz kaliteli bir ses kartı alırsam şu anki ses sistemimle (Logitech Z533) kayıpsız müzik keyfi yaşar mıyım?

Logitech Z533'ün en detaylı özellikleri internette arayınca Logitech'in sitesinde çıkmıyor. Logitech hesabım bölümünde ürünü kaydettirdiğim için bende gözüküyor. Detaylı özellikleri ekte belirttim.

Bu arada tekrar hatırlatmam da fayda var. Ben ses kartını kulaklıkla müzik dinlemek için almıyorum. Oyunlar falan da umrumda değil. Amacım sadece 2+1 ile yüksek sesle kaliteli müzik dinlemek. Dediğim gibi. Bunun için 650 TL'ye kadar çıkabilirim. Ve de cevap yazdığınız için teşekkürler :)

Arkadaşlar yukarıda bahsettiğim kart mı yoksa bu mu:
Asus ROG Xonar Phoebus Solo 7.1 PCI Express Gaming Ses Kartı

Dosya Ekleri

• indir.png
    indir.png
    35,5 KB · Görüntüleme: 202
Ben zaten ses kartı almayı düşünüyordum, o yüzden bu konu biraz bahane oldu. Ses kartı için maksimum, en tepe 650 TL bütçem var. Fakat merak ettiğim konu şu. Ses kartını alınca iş bitiyor mu? Başka bir şeye gerek kalmıyor mu? Mesela ses kartı için 650 TL bütçem var ama eğer kullandığım ses sistemini de değiştirmem gerekiyorsa ikisini bir değiştiremem. Eğer sizin önerdiğiniz kaliteli bir ses kartı alırsam şu anki ses sistemimle (Logitech Z533) kayıpsız müzik keyfi yaşar mıyım?

Logitech Z533'ün en detaylı özellikleri internette arayınca Logitech'in sitesinde çıkmıyor. Logitech hesabım bölümünde ürünü kaydettirdiğim için bende gözüküyor. Detaylı özellikleri ekte belirttim.

Bu arada tekrar hatırlatmam da fayda var. Ben ses kartını kulaklıkla müzik dinlemek için almıyorum. Oyunlar falan da umrumda değil. Amacım sadece 2+1 ile yüksek sesle kaliteli müzik dinlemek. Dediğim gibi. Bunun için 650 TL'ye kadar çıkabilirim. Ve de cevap yazdığınız için teşekkürler :)

Arkadaşlar yukarıda bahsettiğim kart mı yoksa bu mu:
Asus ROG Xonar Phoebus Solo 7.1 PCI Express Gaming Ses Kartı
Kardeş ben Creative Sound Blaster Z ses kartı kullanıyorum bence Müzik için iyi değil daha çok oyun için, kartı konusunda epey bir araştırma yapman lazım, Hoparlör de ise Logitech Z533 ile hiç şansın yok buna rağmen ses konusu göreceli bir şey dinlemeden alma diyorum.

Öncelikle FLAC, AAC gibi kayıpsız formatları kullanmalısın. Bundan sonra, iyi bir hoparlör/kulaklığın ve ses kartın olmalı. Ben Creative Sound Blaster serisinden herhangi bir modeli almanı öneririm.
AAC kayıplı bir kodek. Boyutu küçük olduğu için arşivini buna dönüştürüp mağdur etmeyelim arkadaşı.

ALAC, WAV, FLAC en çok kullanılan kayıpsız sıkıştırma yöntemleri. @sipsak

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı