Kayıt Defteri temizliliği nasıl yapılır?

Makaleler
1
Daha fazla  
Laptop'ı alalı 3-4 hafta olmuştur zannedersem.

En fazla 3-5 program yükleyip kaldırmıştım.

Kayıt Defteri temizliliğini nasıl yapabilirim?

Mümkünse program kullanmadan yapmam gerekiyor. Fakat illa program söylerseniz güvenilir bir program önermenizi rica ederim.

Kayıt Defteri için temizliği çok ihtiyaç duymadıkça önermiyorum. Elle bu iş zor bu arada, geçersiz değerleri falan nasıl tespit edeceksiniz?

Yine de temizlemek isterseniz Wise Registry Cleaner kullanabilirsiniz. Öncesinde Kayıt Defteri'nin yedeğini almanızı öneririm. Bu arada Kayıt Defteri birleştirme denen şeyi yapmayın.

Ancak yeni cihaza yapmanız çok da gerekli değil diye düşünüyorum.

Register üzerinde ortada bir sebep - problem yokken temizlik yapılmaz. Ortada bir sebep varsa da kaynağa yönelik ilgili register kaydı manuel düzeltilebilir. Temizlik kelimesi de doğru bir terim değil aslında bu noktada.

Register yedeğini doğrudan veya dolaylı olarak alırsın, Dirty Shutdown vs olur da problem olursa dönersin. Zaten ev kullanıcısısın, register kayıtları dolayısıyla hayati bir problem çıkarma olasılığı neredeyse yok seviyede.

Cleaner gibi yazılımlar temel bazı kayıtları kontrol eder ancak o da birçok programın register kayıtlarına müdahale etmez. Ortada bir problem yokken bazı şeyleri default'a döndürmek bir yarar sağlamaz sana.

Makineyi kapatırken fiziksel kapatma tuşunu veya OS içerisinden kapatma butonunu kullan, temiz kapat. Bilmediğin yerden uygulama dosyası indirip kurma, zaten bir şey olmaz register kayıtlarına kolay kolay. E bir de temizlik adı altında sağlam register kayıtları ile oynatma o tip yazılımlara, ne gerek var diye sorarlar haklı olarak :)

Uygulama olarak CCleaner adlı uygulama ile yapabilirsiniz güvenilirdir kendileri.
Buradakiler Windows'un mükemmel çalıştığını düşünür ve temizlik programlarından nefret ederler.
Kayıt Defteri için temizliği çok ihtiyaç duymadıkça önermiyorum. Elle bu iş zor bu arada, geçersiz değerleri falan nasıl tespit edeceksiniz?

Yine de temizlemek isterseniz Wise Registry Cleaner kullanabilirsiniz. Öncesinde Kayıt Defteri'nin yedeğini almanızı öneririm. Bu arada Kayıt Defteri birleştirme denen şeyi yapmayın.

Ancak yeni cihaza yapmanız çok da gerekli değil diye düşünüyorum.
CCleaner, Windows Defender'ın PuP listesine eklendi ve sen hala güvenilir diyorsun.
Ben eskiden CCleaner ile yapardım, başka alternatif bilmiyorum şahsen. Sanırsam Windows Defender falan zararlı olarak algılıyor CCleaner'ı şu anda.
Ben artık "yazılım" kullanmayı bıraktım. Onlar daha da berbat ediyor PC'yi...

Register üzerinde ortada bir sebep - problem yokken temizlik yapılmaz. Ortada bir sebep varsa da kaynağa yönelik ilgili register kaydı manuel düzeltilebilir. Temizlik kelimesi de doğru bir terim değil aslında bu noktada.

Register yedeğini doğrudan veya dolaylı olarak alırsın, Dirty Shutdown vs olur da problem olursa dönersin. Zaten ev kullanıcısısın, register kayıtları dolayısıyla hayati bir problem çıkarma olasılığı neredeyse yok seviyede.

Cleaner gibi yazılımlar temel bazı kayıtları kontrol eder ancak o da birçok programın register kayıtlarına müdahale etmez. Ortada bir problem yokken bazı şeyleri default'a döndürmek bir yarar sağlamaz sana.

Makineyi kapatırken fiziksel kapatma tuşunu veya OS içerisinden kapatma butonunu kullan, temiz kapat. Bilmediğin yerden uygulama dosyası indirip kurma, zaten bir şey olmaz register kayıtlarına kolay kolay. E bir de temizlik adı altında sağlam register kayıtları ile oynatma o tip yazılımlara, ne gerek var diye sorarlar haklı olarak :)
Haklısın.

Peki yüklediğim oyun/program tarafından oluşan, sonrada kaldırdığım zaman biriken kalıntıları nasıl temizleyeceğim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı