Kaynaklar Bitince Ne Yapacağız?

Bakterilerin direnç kazanmaları doğru ama bolca rezerv (direnç gelişmemiş kullanımı kısıtlanmış antibiyotikler) antibiyotiğimiz var ve komplike antibiyotiklerin hepsi keşfedilmiş değil. Üstünde çalışılan bakterilerin birbirlerini öldürme mekanizmaları koplayalanmaya çalışılıyor zaten hali hazırda kopyalanmış sentetik türevler mevcut(penisilin gibi) farmakolojide bize öğretilen kadarıyla daha o kadar sıkıntılı dönemlerde değiliz ama iyiye gittiğimiz de söylenemez

Edit: Receteli antibiyotik konusunda öyle olması lazım zaten bilinçsiz antibiyotik kullanımı yüzünden bu bakteriler direnç geliştiriyor antibiyotiklerimize. Gerektiğinde kullanılmayana antibiyotikler yüzünden bu haldeyiz

Edit2: Güneş patlamaları da gayet normal evren varlığından beri bu patlamalar hep oluyor anormal birşey yok zaten patlamalarında zamanı tahmin edilebiliyor endişelencek bi durum yok.

Ben baya bi meraklıyım bu kıyamet senaryolarına nat geo da bi belgesel vardı sadece bu konuları işliyordu her bölümü 2 defa izlemişimdir herhalde
 
Son düzenleme:
Doğru teknoloji gerçekten hızlı gelişiyor. İlerde inanılmaz ilaçlar da çıkabilir. Güneşin her zaman patlamalar olduğu doğru derinlemesine bilmiyorum haklısındır. Eski tarihlerde inceleyemiyorduk belki hep çok patlıyordu ara ara. Benim d eçok merak ettiğim konu ya kıyamet alametleri ne zaman ortaya çıkacak, uzaylılar var mı nerede? Marsa gidecek miyiz? Teknoloji inanılmaz boyutlara ulaşınca düzen bozulacak mı? Bilim kurgu filmleri gerçek olacak mı? Gerçekten çok merak uyandırıcı.
 
Bilim kurgu hayranı oldugum icin benve herşey çok daha güzel olacak . Ama şu aralar geçtiğimiz dönem pek hoş değil nufus artışı yavaşlatılmalı ve çok insan değil nitelikli insan yetiştirilmeli. Belkide böylece insan ırkı dünyayı asıp diğer evrenlerede ulaşabilir. Bunun olması gerçek anlamda çok isterim umarım o günleri görecek kadar yaşarım
 
Dünya'da ki kaynaklar bitince uzaydaki gök taşları yada gezegenlerden kaynak alacağız. Bu konuda çalışmalar var. Ayrıca artık önümüzdeki 50 yıl içerisinde farklı gezegenlere taşınacağız.
 
Gelecekte ay yüzeyinden maden çıkartma çalışmalarının başlayabileceği öngörülüyor.
 
Her canlının rızkını Allahü teâlâ verir. Çocuk, ana karnında çalışmaktan âciz olduğu için, göbeğinden ona rızık gönderir. Çocuk dünyaya gelince, rızık olarak, anasının göğsünden süt gönderir. Birşey yiyebileceği yaşa gelince de, dişlerini yaratır.
 

Şimdi sen burda kaynaklar tükenince olağanüstü bir gücün insanlığa yardım edeceğini mi söylüyorsun, peh!
 
Ben tekrar fikirlerimi paylaşayım, tek çaremiz uzaya gitmek gibi duruyor ancak bunu yapmak da çok zor. Işık hızına ulaşırsak ancak o zaman olur gibi duruyor. Ayrıca Ay'da maden olması çok bir şeyi değiştirmez, çünkü bize yakıt ve yiyecek lazım daha çok.

Bu arada @Seccad Karaköz bilim bölümünde din konuşmak yasak. Söylediğiniz şeyler de zaten sınırlı şeyler. Süt nereden geliyor? Arkadaşa cevap vermeyin, siz de bu şekilde cevap yazmayın. Konu kapanmasın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…