Kaza orucu nasıl tutulur?

Hiçbir oruç bayramda tutulmaz. Bayramda oruç tutmak haramdır.
Bayramdan sonra herhangi bir gün olabilir.
Bilmeden sallamayın.
Hocam nerede yazıyor bayramda oruç tutmanın haram olduğu? Hiç bir ibadet bayramlarda haram değildir. Hatta hiçbir ibadet haram değildir. Sadece bazı adet durumlarında yapılmaması gerekir.
Bayramda oruç tutmak yasaktır yani haramdır. Yanlış bilgilendirmeyin.
Sebep?
 
Diş fırçalamak zaten orucu bozuyor eğer diş macunu kullandıysan hocam. Önceden kullandığın bir fırça ise zaten macun kalıntısı kaldığı için yine sıkıntı.
"Abdest veya gusül alırken ağız ve buruna az miktarda alınan su, elde olmayarak boğazdan inerse oruç bozulmaz" abdest alırken durum böyle fakat diş fırçalarken nasıl bilmiyorum. Yine de bozma orucunu, belki bozulmamıştır., emin olduktan sonra bozarsın.
 
Elinin altında internet var. Yazsan zibilyon tane site çıkıyor zaten bunun hakkında. Hadi onu geçtim büyükleriniz hiç mi öğretmedi?
Yılın beş gününde oruç tutmak mekruhtur. Yani harama yakın derecede olan bir davranıştır. Bu beş gün arasında Ramazan Bayramı'nın ilk günü ve Kurban Bayramı'nın ilk dört günü yer almaktadır. Ramazan Bayramı'nın ilk günü oruç tutmak mekruhtur ancak bayramın ikinci ve üçüncü günü oruç tutulabilir.

Evet elimin altında internet var ve araştırdım. Ayrıca haram değil. Böyle bir çıkış yapmanıza gerek yoktu. Mekruh ise haram ama tam haram değil köşeden dönmüş gibi. Sigara mekruh şeylere örnek verilebilir.
 
Sorularla İslamiyet'i öneririm. Burada maalesef ne desek boş. Oranın hocaları bayağı açıklayıcı yazıyor.
Üye ol, saat 20.00 olduğu gibi soru sorma sistemi açılıyor. 2 dakikada bitiyor. Sabah 10:30 gibi Sorularla İslamiyet hesabına girince sana verdikleri cevabı görüyorsun.
Reklam gibi oldu ama değil :D Zamanında çok rahatlattılar içimi. 4-5 sorum vardır. Saat 20.00 olduğu gibi açılıyor 2 dakika sonra bitiyor. Sabah 10 gibi kesinlikle cevap geliyor. En azından sorduğum 5 sorunun cevabı da hep 10:30 gibi geldi.
 
@Harleen "Bu esnada, vücuda alınan suyun boğaza kaçmamasına çaba sarf edilmelidir. Eğer su boğaza kaçarsa, bu durumda oruç bozulmaktadır. Ancak hata ile kaçtığından dolayı kefaret gerektirmeyip, yalnızca orucun kaza edilmesi gerekmektedir." 61 gün değil ama 1 gün kaza etmen gerekiyor hocam. Orucun hata ile bozulmuş, başka bir gün telafi edersin artık.
 

Geri
Yukarı