Kaza sonrası Eksper onayı verilmiyor

gabaqs

Decapat
Daha fazla  
Artık buraya yazma evresine kadar geldim. Bu tür olay ilk defa başıma geldi, bundan sebeptirki hiç bu tür olayları bilmiyorum. Daha önce kendi aramızda halleder karşı taraf ile yapardık. Yaklaşık 2 ay önce karşı tarafın suçlu olduğu bir maddi kaza gerçekleşti. Kaza sonrası ekspertiz aracı inceledi ve tamirciler aracı tamir ettiler. Daha sonra aracın bittiğine ve tamircilerin parasını vermek için ekspertiz onayı gerekliydi. Yaklaşık 1 buçuk aydır sürekli telefonla arıyoruz, kimse telefonları açmıyor. Tamirciler benim hakkımda şikayet etmek ile tehdit ediyorlar. Sigortacıları vs. gezmediğim yer kalmadı. Aracın tamir parası yüklü bir meblağ olduğu için ödeyemiyorum. Ben bunları nereye şikayet etmeliyim?

Artık buraya yazma evresine kadar geldim. Bu tür olay ilk defa başıma geldi, bundan sebeptirki hiç bu tür olayları bilmiyorum. Daha önce kendi aramızda halleder karşı taraf ile yapardık. Yaklaşık 2 ay önce karşı tarafın suçlu olduğu bir maddi kaza gerçekleşti. Kaza sonrası ekspertiz aracı inceledi ve tamirciler aracı tamir ettiler. Daha sonra aracın bittiğine ve tamircilerin parasını vermek için ekspertiz onayı gerekliydi. Yaklaşık 1 buçuk aydır sürekli telefonla arıyoruz, kimse telefonları açmıyor. Tamirciler benim hakkımda şikayet etmek ile tehdit ediyorlar. Sigortacıları vs. gezmediğim yer kalmadı. Aracın tamir parası yüklü bir meblağ olduğu için ödeyemiyorum. Ben bunları nereye şikayet etmeliyim?

Öncelikli olarak geçmiş olsun.
Maddi hasarlı trafik kazalarında aracın onarılması ve durumun kontrolünün sağlanması için eksper atanır. Eksper aracın onarılmasını onaylar ve ödeme kısmına karışmaz. Ödeme kısmı tamirciniz ile sigorta şirketinin arasında yaşanmaktadır. Aracınızın onarımını sağlayacak olan sigorta şirketini arayın ve konuyla ilgili bilgi talep edin.
Aracın onarılmaması veya paranın ödenmemesi gibi bir durum yoktur. Önce konuyu güzelce kavrayın. Birincisi eksper parasını ödemez, ilgili sigorta şirketi ödemesini yapar. İkincisi bu ödeme tamircinize hemen anında değil belli bir süre içerisinde ulaşır. İkincisi bu sizi bağlamıyor, alın aracınızı çıkın.
Konunun içinden çıkamazsanız yakınınızda olan bir trafik şubeye gidip şikayetçi olun.

Sigortayı temsilen aracın onarılmasına onay veren kişi ekspertiz değil, eksperdir.

Öncelikli olarak geçmiş olsun.
Maddi hasarlı trafik kazalarında aracın onarılması ve durumun kontrolünün sağlanması için eksper atanır. Eksper aracın onarılmasını onaylar ve ödeme kısmına karışmaz. Ödeme kısmı tamirciniz ile sigorta şirketinin arasında yaşanmaktadır. Aracınızın onarımını sağlayacak olan sigorta şirketini arayın ve konuyla ilgili bilgi talep edin.
Aracın onarılmaması veya paranın ödenmemesi gibi bir durum yoktur. Önce konuyu güzelce kavrayın. Birincisi eksper parasını ödemez, ilgili sigorta şirketi ödemesini yapar. İkincisi bu ödeme tamircinize hemen anında değil belli bir süre içerisinde ulaşır. İkincisi bu sizi bağlamıyor, alın aracınızı çıkın.
Konunun içinden çıkamazsanız yakınınızda olan bir trafik şubeye gidip şikayetçi olun.

Sigortayı temsilen aracın onarılmasına onay veren kişi ekspertiz değil, eksperdir.
Teşekkür ederim. Bu tür olay başıma ilk defa geliyor. Yardımcı olduğun için sağol. Ödemeyi eksperin yapmadığını biliyorum. Sigorta şirketine gidiyorum, kendileri eksper onayı istiyorlar. Eksperede ulaşamıyorum. Başka numaralardan arıyorum, sesimi duyunca hemen kapatıyorlar. Sigorta şirketi bir şey yapamayız diyorlar.

Kurumsal bir ekspere gidip sorsan tekrar.
Abi gitmediğim yer kalmadı, az kaldı trafiğe gidecem

Teşekkür ederim. Bu tür olay başıma ilk defa geliyor. Yardımcı olduğun için sağ ol. Ödemeyi eksperin yapmadığını biliyorum. Sigorta şirketine gidiyorum, kendileri eksper onayı istiyorlar. Eksperede ulaşamıyorum. Başka numaralardan arıyorum, sesimi duyunca hemen kapatıyorlar. Sigorta şirketi bir şey yapamayız diyorlar.

Abi gitmediğim yer kalmadı, az kaldı trafiğe gideceğim

Ekspere zaten sen ulaşamazsın.
Eksper ile iletişimin olması zaten bir suç.
Numarayı nereden temin ettiniz?

Ekspere zaten sen ulaşamazsın.
Eksper ile iletişimin olması zaten bir suç.
Numarayı nereden temin ettiniz?
Bir numara aramıştık hatırladığım kadarıyla, oradan araç dosya numarası ile bir numara verdiler. Daha sonra aradık geldiler tamir işlemini başlattılar. Ondan sonra kendileri verdiler, neden suç olsun ki. Kendileri verdiler araç tamir olduktan sonra fotoğrafları gönderin onaylayalım dediler.

Bir numara aramıştık hatırladığım kadarıyla, oradan araç dosya numarası ile bir numara verdiler. Daha sonra aradık geldiler tamir işlemini başlattılar. Ondan sonra kendileri verdiler, neden suç olsun ki. Kendileri verdiler araç tamir olduktan sonra fotoğrafları gönderin onaylayalım dediler.

Kazazedelerin eksper ile görüşmeleri yasaktır.
Eksperin fikrini değiştirme veya eksperi darp etme durumundan dolayı kazazedeler ekspere ulaşamazlar. Ben de kaza geçirdiğim zaman ekspere ulaşmaya çalıştım ama bu mümkün olan bir şey değil.

Tamirci nasıl bir arkadaş ki seni tehdit edebiliyor anlayamadım. Konunun senle herhangi bir alakası yok artık. Exper gelip onay verdiyse sigorta dosyası açıldıktan sonra tamirci ile sigorta şirketi arasında devam eder süreç. Sen aracın yapıldığında alır gidersin vermeme gibi bir durum söz konusu olamaz çünkü senin dahlin yok artık olan durumda.

O tamirci bozuntusu ile görüş aracını versin yoksa polis ile git al aracını saçmalığa bak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı