Kazada kim hatalı?

Arkadaşlar merhaba. Perşembe günü servisci ile kaza yaptık. Motosiklet sürücüsüyüm ve sağ şeritten normal hız ile ilerliyorum, servisci ise orta şeritten ilerlerken sağımızda bulunan benzinliğe direksiyonu kırıp sonra sinyalini veriyor.

Ben ani fren ile kıl payı çarpmayı kurtarıyorum fakat motoru sağ tarafa yatırıyorum. Tutanak vb bir şey tutmadık ve servisci bana kaza ardından plaka ile telefon numaramı vereyim ben karşılarım dedi. Kaza ardından 4 gün geçti ve şimdi de şirket karşılamıyor dedi. Yarın benzinliğin kamera kaydını almaya gideceğim. Sizce burada suç kime kalır?
Geçmiş olsun. Görüntülere ulaşırsalar sizin haklılığınız ortaya çıkar. Çünkü sağa döneceksen önceden sağa; sola döneceksen önceden sola yaklaşman gerekir. Aniden şerit değiştireceksen ve arkandaki vasıtayla aranda yeterince mesafe yoksa ya yavaşlaman gerekir ya da pass geçersin. Servis şoförü de hatasının farkında olmalı ki seni polis çağırmamaya bir şekilde ikna etmiş. Böyle durumlarda mutlaka tutanak tutturun.

Hem servise vurmamışsın hem de kaza tutanağı tutmamışsın. Servise vursan bile elinde kaza tutanağın yok yine hiçbir şey olmazdı. Belki alkollü vurdun? Adam savunmasında ben tutanak tutalım diye ısrar ettim ama motorcu arkadaş siz bana parasını verirsiniz tutanağı karıştırmayalım dedi der geçer. Ki böyle bir durumda servisçiye bile kimse gitmez. Zaten servis şoförü baştan yalan söyleyerek durumu geçiştirmiş ve sonra da şirket karşılamıyor demiş. Şirket neden karşılasın ki? Emin ol şirkete bile sormadı. Şirketin kaskosu vardır, sigortası vardır böyle bir durumda zaten tutanak üzerinden sigorta şirketi ödeme yapar. Kısacası umarım motorunda bir problem yoktur ama böyle bir kaza anında sakın geçiştirmeyin. Ha bir şey yoktur tamam dersin geçersin veya bir iki kere başıma geldi sağdan sürtenler oldu neyse ya tutanakla uğraşmayalım acelem var numaramı verdim atarsan atarsın deyip geçtim. Sadece biri parayı attı diğerleri oralı bile olmadı çok da önemli değildi zaten.
İşin özeti kaza anında hiçbir şey hareket etmeyecek şekilde fotoğrafları çekip tutanak tutmak. Yok tutanağa gerek yok şöyle böyle diyorsa ben polis çağırıyorum o zaman de geç köşeye bekle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı