Kazakistan AB'ye girebilir mi?

DenBay Tech

Hectopat
Katılım
5 Ocak 2021
Mesajlar
702
Makaleler
5
Çözümler
1
Biliyorum biraz garip bir soru olacak ama yine de tartışmakta fayda var. Avrupa'da Türkiye'nin %3'lük arazisi varken Kazakistan'ın %20'lik arazisi var yani coğrafya olarak bizden daha avrupalılar. Euro 2024'te bile oynayacaklar. Peki Kazakistan AB'ye başvurursa sizce katılabilir mi?

Olmazsa neden giremez?
Paylasirsaniz sevinirim
 
Kazaklar Avrupa'lı değilki AB'ye alsınlar.
Onu demiyorum

Coğrafya olarak Türkiye'nin %5'i Avrupa iken gerisi Asya'nın en batı noktası. Kazakistan'ın ise %15-20'si BM'ye göre Avrupa toprağı. Avrupada toprak bulundurduğu söylenen tek orta asya ülkesi. Euro 2024'te bile oynayacaklar. Sizce girebilirler mi ?
 
Avrupa'da Türkiye'nin %3'lük arazisi varken Kazakistan'ın %20'lik arazisi var yani coğrafya olarak bizden daha avrupalılar.
Ne
CVP3eV1WEAIfBHY.jpg

Ne

Coğrafya olarak Türkiye'nin %5'i Avrupa iken gerisi Asya'nın en batı noktası. Kazakistan'ın ise %15-20'si BM'ye göre Avrupa toprağı. Avrupada toprak bulundurduğu söylenen tek orta asya ülkesi. Euro 2024'te bile oynayacaklar.
Sen çok yanlış biliyorsun...
 
Son düzenleme:
Avrupa Birliği katılım açısından her ne kadar açık bir örgüt olduğunu söyleseler de kapalı bir örgüttür. Bunun en büyük sebebi katılım şartlarının çok ağır ve yorucu olmasıdır. Söz konusu Avrupa Birliği Örgütüne katılım aslında mevzuatı yerine getiren herkesin girebildiği değil belli büyük başların izin verdiği ülkelerin girebildiği bir örgüttür. Kazakistan'ın mevcut siyasi konumuna bakıldığında Rus hegemonyası altında olduğu su götürmez bir gerçektir. Sovyetler dağıldıktan sonra dahi Rusların hala bu ülkeler üzerindeki hakimiyetlerini sürdürdüklerini bilmekteyiz. Rusya ise Avrupa için ciddi bir tehdittir. Aynı zamanda ABD'nin köklerinin Avrupa'da bulunmasından ötürü ABD'nin Avrupa'daki etkinliğini kaybetmemek amacıyla Rusya ve altındaki devletleri istemeyeceği apaçık ortadadır. Yani bu işler amiyane tabiri ile ''Aaa Kazakistan'ın yüzde bilmem kaçı Avrupa'da imiş o zaman AB'ye girsin'' gibi lafügüzaflardan öte bir durumdur.
 
Haklısın, aldıktan sonra fark ettim.
Hocam o haritayı nereden aldınız ? Hazar denizi olduğundan büyük.
avrupa-kıtası-haritası.jpg


Kazakistan'ın batısı Avrupa'nın en doğu noktası kabul ediliyor.
Bunu kabul edenlerin haritası üstte görmüş olduğun gibi. Türkiye'nin sadece Trakya bölgesini Avrupa kabul edenler:
avrupa.jpg


İkisi aynı değil, senin savunduğun şey baya saçma. Kazankistan'ın %20'si Avrupayken Türkiye'nin %5'i mi Avrupa?
 
Bunu ben demiyorum. Belli ki Avrasya olarak taninmislar. Bana degil BM'ye kiz sen. Sacma oldugunun farkindayim ama sanirim bunun arkasinda olan sey eski Sovyetler ulkesi olmasi.
 
Bana degil BM'ye kiz sen.
Niye kızayım, sen yanlış biliyorsun. BM öyle birşey varsaymıyor. Attım üstte.

BM'ye göre Türkiye, "Asya-Pasifik" ve "Batı Avrupa ve diğer devletler" ülkesi. Kazakistan sadece "Asya-Pasifik" ülkesi. AB'ye göre Kazakistan Avrupa ülkesi de değil, Avrupalı da değil; AB ve Kazakistan arasında diplomatik antlaşmalar var sadece, Türkiye gibi.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı