Kazalı Ford Fieasta'nın Değer Kaybı Ne Kadar Olur?

Ahmet Altunova

Hectopat
Katılım
17 Nisan 2014
Mesajlar
263
Yer
Adana
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ford Fieasta 2015 model arabamla geçen kaza yaptım. Işıklarda dururken biri arkamdan vurdu onun vurma etkisiyle önümdeki arabaya vurdum. Benim arabamdaki hasarlar hiç boyada sorun yok. Arabanın sadece ön tampon yerinden çıkmış. Bir yamukluk yok. Lambaları biraz çatlamalar var. Bir de motor kaput yamuldu. Fotoğrafta görünüyor. Bide arka tampon biraz ezilme var. Servis ön motor kaputu düzeltir diye düşünüyordum. Bir şeyi yok. Sadece yamukluk var ama adam içten sorun var değişecek dedi. Bir de sis farları değişecek. Orjinal parça takılacak. Arka tampon düzeltilecek. Araba daha 3 aylık yeni 50.000 TL almıştım. Tamir olduktan sonra satmaya çalışsam ne kadara satılır ? Ne kadar değer kaybeder ?

Arabadaki masraflar kaput 500 TL bildiğim kadarıyla, sis farlar 160 TL, arka tampon plastik değişecek oda 50 TL, işçilik falan ise 300 TL yaklaşık toplam 1000 TL civarı arabadaki masraf.

IMG-20150905-WA0005.jpg
IMG-20150905-WA0033.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun. Bizimde 2011 model vardı. Önü 4000 TL yi aşkın hasarlıydı servise vermeyip bir tanıdıkta yaptırmıştık. Satarken gene aşağı yukari aynı fiyata sattık fakat toplam fiyata vurunca biraz zarar oluyor elbette. Tekrardan geçmiş olsun Allah kimsenin başına vermesin.
 
Yaşadığınız olayın birebir aynısını bende yaklaşık 2 yıl önce yaşamıştım. Duramayıp arkadan vuran eleman hem benim hemde önümdeki arabanın zararını karşılamıştı. Satarken ise fiyatların çok fark yaratmayacağını düşünüyorum. Aracı tamir ettirdiğiniz yere sorarsanız daha spesifik bir bilgi alabilirsiniz.
 
@BraveHeaTR Bende öyle yapmak isterdim ama bana vuran kişi suçlu olduğu için onun sigortası karşılayacak. Bide çarpan kişi tesadüf bir bayan arkadaşım çıktı benim :)

Yaşadığınız olayın birebir aynısını bende yaklaşık 2 yıl önce yaşamıştım. Duramayıp arkadan vuran eleman hem benim hemde önümdeki arabanın zararını karşılamıştı. Satarken ise fiyatların çok fark yaratmayacağını düşünüyorum. Aracı tamir ettirdiğiniz yere sorarsanız daha spesifik bir bilgi alabilirsiniz.
Servis bilmiyorum diyor. Yeni sisteme göre sigorta araban değer kaybederse değer kaybı parası alınabiliyor sigorta karşılıyor. Ama değer kaybı ne kadar olacağını eksper karar veriyor. Bana az bir fiyat çekeceklerinden korkuyorum.
 
Allah yardımcınız olsun. Yerinizde olsam dediğiniz sigorta durumunu biraz daha didiklerdim çünkü ne de olsa bu olayda anlattığınız kadarıyla suçunuz yok. Ayrıca birden fazla ekspere göstermekte de yarar var.
 
Merhaba.
Öncelikle geçmiş olsun kaza büyük boyutlu değil bu yüzden canınızı sıkmayın, kazasız bir araca göre kısmen fiyat düşüklüğü olacaktır yada satın alacak kişinin fiyat düşüklüğü beklentisi, kaza resimlerini saklayın satış yapacağınız zaman kaza durumunu bu resimler ile gösterin. Bu durumdaki bir kazada %5-%6 civarında aşağı fiyat beklentisi olabilir. Satmanıza gerek yok yenisini alsanız ona da ne olacağı malum. Trafikteyseniz böyle kazalarla karşılaşmanız mümkün Allah daha büyüklerinden korusun.
 
Askerden geldikten sonra, alsaydı baban arabayı, ne acelen vardıki ?
5 Ekimde askere gidiyorum yazmışsın, sanırım şuan acemi birliğindesin ve nerden geldik buraya diyorsun alışırsın dert yapma :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aracınızın değer kaybı belirlenip karşı tarafın sigortasından karşılanıyor diye biliyorum. Sigorta şirketinizi arayıp bu konu hakkında bilgi alın mutlaka.
 
Bu fotoğrafları saklayın, servis kazayı kayıt altına alsa da önemsiz bir kaza olduğu için satarken fiyatta bir oynama yaşatmaz.
Piyasada bundan çok daha ağır hasarlı kazalara karışmış ancak kayda geçmemiş tonlarca araç var. Benim açtığım konuları gözden geçir, en az 5-6 tane konumu bulursun :)

Ancak alıcı elbette kazayı bahane ederek pazarlık payını genişletmek isteyecektir :) Bu konuda deneyimli abilerimizin dediği gibi sigorta firmasına danışmakta fayda var, aracın maddi açıdan kayıp bedeli hakkında.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı