Kazanılmış refleks gibi yaşanan sosyal anksiyete

sekiz_tekinoglu

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Eskiden beri bende sosyal anskiyete vardı. Fakat bir şekilde idare ediyordum. Lisede falan utanıp sıkılmadan çok rahat kendimi ifade edebiliyordum hocanın soru sormasıyla veya özel olarak kaldırmasıyla bile bu tarz bir sıkıntım yoktu. Son 2 3 yıldır absürt miktarda arttı. İlk olarak toplu bir ortamda bildiğim bir dua okunmam istendi orada fark ettim. Halbuki daha önce bunu defalarca yapmıştım hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Sesim titriyor nefesim kesiliyor yetmiyor. Göğüs ve karın boşluğunda müthiş bir kelebeklenme ve adrenalin oluşuyor. İlk başta heyecan deyip geçiştirdim. Ama artık en küçük heyecansal bir durum yaşadığımda saçma bir şekilde bunu hissetmeye başladım. Mesela derste hoca bir soru sorarsa diye içim içimi yiyor. Örneğin güzel bir kız yanımdan geçiyor bunu yaşıyorum. Geçen alttan aldığım bir derste hoca tanışmak için herkesin ismini şehrini söylemesini istedi sıra bana gelene kadar o kadar heyecanlandım ki sanki omurgama bir ağrı girdi gibi oldu. Anne ve babamın yanında bile bir kere yaşadım bunu. Bana bir anda bir şey yönetildiği anda alışılmış refleks gibi otomatik karın ağrısı giriyor. Halbuki ben insan ilişkilerinde, herhangi bir durumda biriyle birebir iletişime geçme konusunda ve kelime seçme konusunda iyi bir birey olduğumu düşünüyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Bu konu hakkında bilgi sahibi olup da bilgi isterseniz sorun. Aklıma gelen her şeyi yazmaya çalıştım. Bunu nasıl atlatabilirim bilen yaşayan var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı