KC3000 1TB SSD'nin okuma, yazma ve diğer değerleri normal mi?

ErdemTopcu

Kilopat
Makaleler
1
SSD veya HDD modeli
KC3000 1TB
Anakart
MSİ B650 TOMAHAWK WİFİ
Merhaba yeni bir sistem kurulumu yaptım. Anakart olarak MSI B650 Tomahawk Wi-Fi ve SSD olarak KC3000 1TB SSD tercih ettim. Windows'u ilk kurduğumda sıkıntı yaşadım, sistem çok yavaştı ve kitlenmeler yaşadım ve bilgisayarı kapatıp açtığımda karşıma MSI MAG logosundan sonra BIOS ekranı geliyor ve BIOS'tan çıkış yapsam da tekrar BIOS'a geri dönüyordu ve SSD'den şüphelendim. Tekrardan Windows kurulumu yaptım şu an bir problem gözükmüyor sürücüleri kurduktan sonra SSD için test gerçekleştirdim. Sizce bu veriler normal mi? Bir anormallik var mı?

Sürücüler yüklenirken

Okuma

Yazma

Dosya Ekleri

• IMG_5460.jpeg
    IMG_5460.jpeg
    163,9 KB · Görüntüleme: 25
Normal değerler, tam performans alıyorsunuz.

Biraz anlamsız olacak ama ilk işletim sistemini kurduğumda neden problem yaşamış olabilirim hocam, donanımsal bir problem olabilir mi ileride sorun yaşayacağım? Yani aynı adımları takip ederek işletim sistemini tekrardan kurdum. Bir daha deneyeyim dedim işletim sistemini kurmayı şu an sorun gözükmüyor garantiye gönderiyordum SSD'yi.

Biraz anlamsız olacak ama ilk işletim sistemini kurduğumda neden problem yaşamış olabilirim hocam, donanımsal bir problem olabilir mi ileride sorun yaşayacağım? Yani aynı adımları takip ederek işletim sistemini tekrardan kurdum. Bir daha deneyeyim dedim işletim sistemini kurmayı şu an sorun gözükmüyor garantiye gönderiyordum SSD'yi.
Bilemiyorum, ben de bir bilgisayara kurduğumda 1 gün içerisinde windows onarım yapması gerekiyor hatası alıyordum, tek çözüm formattı. Formattan sonra bir daha böyle bir sorun olmadı daha. Kurulumda problem olmuştur belki. Diğer bileşenlerin de testine bakabilirsiniz furmark vs. eğer bakmadıysanız.

Bilemiyorum, ben de bir bilgisayara kurduğumda 1 gün içerisinde Windows onarım yapması gerekiyor hatası alıyordum, tek çözüm formattı. Formattan sonra bir daha böyle bir sorun olmadı daha. Kurulumda problem olmuştur belki. Diğer bileşenlerin de testine bakabilirsiniz FurMark vs. eğer bakmadıysanız.

Teşekkürler.
Son olarak write videosunda görev yöneticisinde yüksek gecikme değerleri vardı bu normal mi?

Normalmiş, ben de az önce denedim ve 7000-8000 değerlerine çıkıyor bir problem yok.

Hocam sistem tekrar stabilliğini kaybetti ve ne tıkladığım şeylere tepki veriyor ne de Görev Yöneticisi'nden herhangi bir programı kapatıyor.
Sistemi kapatınca tekrar BIOS ekranı geldi ve çıkılmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı