Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
3500 MB/s hız alıyorum. Test yaptığımda en fazla 75 dereceyi gördü. Normal midir? Oyunlarda nasıl oluyor hiç denemedim. Boşta 44 derecelerde takılıyor.
PCI-e 4.0 SSD'ler genel olarak yüksek sıcaklıklara ulaşıyorlar. Mesela PCI-e 5.0 SSD'lerde bu yüzden sıvı soğutma görebiliyoruz.
Tabii kasa içi hava sirkülasyonu da etkili oluyor. 75 derece M.2 SSD için düşük bir değer değil, thermal throttle yaşayabilirsin. Bu da performansını olumsuz yönde etkileyebilir. Dilersen soğutucu alabilirsin. 150-200 liraya iş görecek soğutucular var.
Tamam hocam teşekkür ederim. Bilgisayarda sadece oyun oynadığım için FC 24 ve Witcher 3'de kontrol ettiğimde sorun yoktu. O yüzden şimdilik almayı planlamıyorum. Yine de yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Çözüm olarak raporluyorum.