Çözüldü KDE Neon kurulum başarısız oldu hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Herhangi bir sorun yokken ikinci sistemim boot ekranında görünmedi. Diski silip tekrar oluşturdum. Ardından USB'ye yazdırdım fakat kurulum aşamasını geçemiyorum. Sorun nerede acaba?

Çözüm
Aklıma gelmedi değil ama boot menüsünde hiç görünmeyince sorun olduğunu düşündüm ve sıfırladım. Minitool Partition wizard programıyla SSD'den 100 GB alan ayırdım ama aynı hatayı veriyor.

O zaman Windows'tan ayrı bir EFI alanı kullanmayı deneyelim.

1. Disk bölümlendirme aşamasına gelince elle bölümlendir seçeneğini seçin.
  2. Ayırdığınız 100GB alanın 500 MB'sini ayırın FAT32 olarak ayarlayın ve bağlama yerini /boot/efi yapın. Burada boot bayarklarını seçin. Tam ismini hatırlamıyorum 1 yada 2 tane olacak.
  3. Geriye kalan alanı ext4 olarak ayarlayın ve bağlama / olarak ayarlayın.
Bunları yaptıktan sonra sorunsuz kurabilmeniz lazım.
Ekran görüntüsü eklemek istiyordum ama birkaç sebepten ötürü ekleyemiyorum.
@779221 Kodlar ile yaptım, bakalım aradaki farkı görebilecek miyim

Windows guncellemesinden sonra boot ayarlari bozuldu her ne yaptiysam sistemi tekrar acamadim. Temiz Windows kurulumu sonrasi diger SSD icine KDE Neon kurmaya calisiyorum ama ilk mesajimdaki hatayi aliyorum. Daha once bu mesajinizdaki adimlar ile kurulum gerceklestirmistim fakat simdi ayni hatayi aliyorum. KDE ekranindayim Türkçe harfleri kullanamiyorum, umarim cezaya tabii olmaz

Son düzenleme:
Şu an KDE Neon kuruluysa boot repair ile düzeltmeyi deneyelim.

Kod:
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)

Şu an KDE Neon kuruluysa boot repair ile düzeltmeyi deneyelim.

Kod:
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update.
sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)

Dun gece denedim, sistemi açtım sonrasinda siyah ekranda GRUB ile ilgili bir yazi cikti sonrasinda daha da sistemi acamadim. Rufus ile USB'ye tekrar yazdirdim ve kurulum oncesi gelen masaustunden yaziyorum.

Burada yanlış yaptığım bir ayar var mi (soru isaretini bulamadim )

aldigim hata:

Son düzenleme:
Burada yanlış yaptığım bir ayar var mı?
Bir sorun göremiyorum /boot/efi için boot bayrağının seçili olduğuna emin oldun sadece.

Aslında önyükleyicinin kurulduğu yer doğru değil gibi. Neon'u kurduğunuz disk ile aynı yapın. Elle bölümlüyoruz ama tedbiri bırakmayalım.

Tekrar Windows'a döndüm USB'ye sıfırdan yazdırıp yine deneyeceğim.

500MB FAT32 /boot/efi ve boot bayrağını seçtim. 99GB EXT4 / olarak yaptım, herhangi bir bayrak işaretlemedim.

Depolama aygıtı olarak kurulum yapacağım diski seçtim. Önyükleyici için hem Windows'un hem de kuracağım diskin olduğu bölümü seçmeme rağmen kurulumu tamamlamıyor. Aslında adımlar doğru ama nerede hata olduğunu anlayamadım. En kötü ihtimalle SSD'yi komple sıfırlayıp deneyeceğim.

Aldığınız hatayı bir sonraki denemede tekrar paylaşabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…