KDE Neon'a Steam nasıl kurulur?

BilalÇağan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, 1-2 hafta önce de KDE Neon kurmuştum. O zamanlar Steam kurduğumda disk seçmeme izin vermişti ve ben Steam’i 2. SSD’m’e kurmuştum. Ama bu sefer ne yaparsam yapayım, otomatik olarak sistemi kurduğum diske kuruyor uygulamayı. Snap olsun, Flatpak olsun, deb olsun, her şeyi denedim. Ne yapmalıyım?

Oyunları mı 2. diske kurmak istiyorsunuz yoksa direk steam'i mi?

Snap ve Flatpak için Steam'ın 2. diskinize erişmesi için yetki vermeniz gerekir, ama klasik paket kurulumları için kütüphane diskinizi değiştirmek için yetki vermeniz gerekmez.

Oyunları mı 2. diske kurmak istiyorsunuz yoksa direk Steam'i mi?

Snap ve Flatpak için Steam'ın 2. diskinize erişmesi için yetki vermeniz gerekir, ama klasik paket kurulumları için kütüphane diskinizi değiştirmek için yetki vermeniz gerekmez.

Direkt Steam'i 2. diske kurmak istiyorum daha önceden yapmıştım bu sefer neden olmadı anlamıyorum. Windows'a da dönmek istemiyorum.

@779221 hocam rahatsız ediyorum ama çözümü biliyor musunuz?

Son düzenleme:
Direkt Steam'i 2. diske kurmak istiyorum daha önceden yapmıştım bu sefer neden olmadı anlamıyorum. Windows'a da dönmek istemiyorum.

@779221 hocam rahatsız ediyorum ama çözümü biliyor musunuz?
Rahatsız etmek olur mu? Bildiğim kadarı ile Flatpak ve Snap'leri taşıyamazsın, aslında klasik paket kurulumlarını da.
Ama Steam kendini .local/share altına kurur yani dosyalarını alıp 2. diske taşıyıp çalıştırman mümkün diye düşünüyorum.
.desktop yani kısayol dosyasındaki yolu da düzeltip çalıştırmayı deneyebilirsin. Plasma kullanıyorsun direk başlatta menu editor diye aratıp oradan Steam'i düzenleyebilirsin.

Bunun haricinde başka ne yapılabilir diye ai'dan yardım aldığımda steam dizinini 2. disk dizinine bağlamaktan bahsetti şuan anlatmam zor olabilir biraz teknik bir konuya kaçıyor.

Rahatsız etmek olur mu? Bildiğim kadarı ile Flatpak ve Snap'leri taşıyamazsın, aslında klasik paket kurulumlarını da.
Ama Steam kendini .local/share altına kurur yani dosyalarını alıp 2. diske taşıyıp çalıştırman mümkün diye düşünüyorum.
.desktop yani kısayol dosyasındaki yolu da düzeltip çalıştırmayı deneyebilirsin. Plasma kullanıyorsun direk başlatta menu editor diye aratıp oradan Steam'i düzenleyebilirsin.

Bunun haricinde başka ne yapılabilir diye AI'dan yardım aldığımda Steam dizinini 2. disk dizinine bağlamaktan bahsetti şu an anlatmam zor olabilir biraz teknik bir konuya kaçıyor.

ChatGPT'ye sormuştum mümkün olmadığını söyledi tek yol dediğiniz gibi yapmak. Oysaki 1 2 hafta önce Steam'i bir şekilde D dikine kurmuştum ve nasıl yaptığımı gram hatırlamıyorum. Tek hatırladığım CS2 istediğim gibi çalışmadığı için Windows'a döndüğüm.

ChatGPT'ye sormuştum mümkün olmadığını söyledi tek yol dediğiniz gibi yapmak. Oysaki 1 2 hafta önce Steam'i bir şekilde D dikine kurmuştum ve nasıl yaptığımı gram hatırlamıyorum. Tek hatırladığım CS2 istediğim gibi çalışmadığı için Windows'a döndüğüm.
CS2'yi kurduğunuz disk NTFS mi? NTFS disklerde oyun oynamak için ayar yapmak gerekiyor diye biliyorum.
Genellikle Linux üzerinde EXT4 ve BTRFS kullanılması önerilir. NTFS tercih edilmez.

CS2'yi kurduğunuz disk NTFS mi? NTFS disklerde oyun oynamak için ayar yapmak gerekiyor diye biliyorum.
Genellikle Linux üzerinde ext4 ve Btrfs kullanılması önerilir. NTFS tercih edilmez.

NTFS değil 2 diski de EX4 olarak biçimlendirdim. 2. diski Steam'e kütüphane olarak ekleyemiyordum sonra baktım sahipliği bende değilmiş onu kendi üstüme alıp çözdüm ama galiba direkt Steam'i 2. diske kurmanın yolu yok bende Steam'i nereye isterse oraya kurmasına izin verdim oyunları 2. diske kuruyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı