Çözüldü KDE Neon'da Minecraft açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1Mehmet_Bey

Decapat
Daha fazla  
Minecraft'ın kendi sitesinden .deb uzantılı dosyayı indirdim sonra ChatGPT'nin yardımıyla bir kere keşfet uygulaması ile üç kere de terminal aracılığıyla kurdum. Uygulamalar listesinde görünüyor, tıklayınca açılıyor gibi görünüyor (Minecraft simgesi mouse imlecinin yanında zıplıyor) 2 saniye sonra kapanıyor (ekrana herhangi bir pencere gelmiyor). Birkaç kere kaldırıp tekrar kurdum ancak sonuç yine aynı. Java sürümü güncel. Sizce sorunun kaynağı nedir ve nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Minecraft'ın kendi sitesinden .deb uzantılı dosyayı indirdim sonra ChatGPT'nin yardımıyla bir kere keşfet uygulaması ile üç kere de terminal aracılığıyla kurdum. Uygulamalar listesinde görünüyor, tıklayınca açılıyor gibi görünüyor (Minecraft simgesi mouse imlecinin yanında zıplıyor) 2 saniye sonra kapanıyor (ekrana herhangi bir pencere gelmiyor). Birkaç kere kaldırıp tekrar kurdum ancak sonuç yine aynı. Java sürümü güncel. Sizce sorunun kaynağı nedir ve nasıl çözerim?

.Deb dosyasını gdebi ile kurmayı denediniz mi?

sudo apt install gdebi

.Deb dosyasını gdebi ile kurmayı denediniz mi?

sudo apt install gdebi

Çözüm
Denemedim, dediğiniz şekilde yapınca orjinal Minecraft mı inecek yoksa bir benzeri gibi bir şey mi? ChatGPT flatpak ile kurdurttu ancak kurduğum uygulama orjinal Launcher değilmiş. Fark edince hemen sildim.

Denemedim, dediğiniz şekilde yapınca orijinal Minecraft mı inecek yoksa bir benzeri gibi bir şey mi? ChatGPT flatpak ile kurdurttu ancak kurduğum uygulama orijinal Launcher değilmiş. Fark edince hemen sildim.

Merak etmeyin gdebi deb dosyasının içindekini ve gerekli bağımlılıkları kuracaktır.
Deneyin sonucu yazarsınız.

/usr/share/applications onda yoksa ~/.local/share/applicationsda Minecraft.desktop gibi bir dosya vardır, bu dosyanın içindekileri çıktı olarak atın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı