KDE Plasma güncel hâliyle stabil mi?

Hocam sahsen en cok debian stable ve openSuse tumbleweed performansini sevdim, ozellikle debianda neredeyse hic glitch gordugumu hatirlamiyorum.

intel gpu bu arada.
Aynen ben de. Tumbleweed'i daha uzun süre kullandığım için Debian ile arasındaki farkı tam bilmiyorum ama ikisi de stabil çalışıyor.

Kubuntu'da bildirim gelince Kwin hatalarıyla hard shutdown yapmak zorunda kaldığımı hatırlıyorum. Arch Linux üzerinde X11 ile kullanıyorum çok nadir oluyor Kwin hataları.

Plasma stabil değil. Shell canı sıkıldıkça çöküyor.

Çökmesi problem olmuyor, hemen geri açılıyor. O yüzden de sebebini araştırmadım.
Sorun istemiyorum konuyu o nedenle açmıştım. Teşekkür ederim.

Debian 12'yi KDE ile bir hevesle kurdum. Debian+ LTS KDE ile kafam rahat olur dedim ama neredeyse sürekli plasmashell çöktü uyarısı aldım. Konuyu görünce merak ettim. Debian'da bu problemi yaşayan başka biri var mı acaba?

Bir süredir Plasma 5.19 5.27 sürümünü Wayland ile kullanıyorum AMD GPU üzerinde. Sorun yaşamadım hiç. Bazı pencereler ekran 144 Hz olmasına rağmen 60 Hz composite ediliyor, onun haricinde bir sorunum yok. KDE Plasma en az bir WM kadar kişiselleştirilebilir, en az GNOME kadar kullanıcı dostu. Kendi araçları çok güçlü, isviçre çakısı gibi. Plasma 6'yı iple çekiyorum.
628b95aafa216cc2925bc01390836e5a.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı