KDP 120 vs YDP-145 vs RP-107

Ebubekir Solak

Hectopat
Yer
Belgique-Bruxelles
Arkadaşlar selamlar. Başlıkta da gördüğünüz gibi bu 3 piyano arasında kaldım. Başlangıç seviyesindeyim ve bütçem aşağı yukarı bu şekilde. Bu üç piyanodan hangisini önerirsiniz? Eğer bu fiyat aralığında başka öneriniz varsa ne olur?

Kawai KDP-120
Yamaha YDP-145
Rolan RP-107

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu markalardan birisini daha önce deneyimleme imkanınız oldu mu ? Roland'ın tuş aksiyonu diğerlerine göre daha ağır. 3 modeli de test edip almanız (imkan varsa) en doğrusu olacaktır ancak böyle bir imkan ve daha önceden bir aşinalık yoksa kör seçim olarak KDP-120 tercih edilebilir. Roland FP-30X kullanıyorum ben, başta da dediğim gibi tuş aksiyonu bi nebze daha ağır olduğu için biraz yorucu olabiliyor uzun süre çalımlarda ve trill çalmak daha zor oluyor.

Bu markalardan birisini daha önce deneyimleme imkanınız oldu mu? Roland'ın tuş aksiyonu diğerlerine göre daha ağır. 3 modeli de test edip almanız (imkan varsa) en doğrusu olacaktır ancak böyle bir imkan ve daha önceden bir aşinalık yoksa kör seçim olarak KDP-120 tercih edilebilir. Roland F/P-30X kullanıyorum ben, başta da dediğim gibi tuş aksiyonu bir nebze daha ağır olduğu için biraz yorucu olabiliyor uzun süre çalımlarda ve trill çalmak daha zor oluyor.

Hocam selamlar, başlangıç için ben de Roland FP-30X almayı düşünüyorum da KDP-120 de hemen hemen aynı fiyatlarda. Açıkçası Roland'ın BT bağlantısı olması ve taşınabilir olması benim işime daha çok geliyor çünkü pianoyu bilgisayar masasına koyup çalmayı düşünüyorum.
Siz memnun musunuz Roland'dan? Ya da 35-40'lı fiyatlara çıkmışken daha iyi bir öneriniz var mı?

BT bağlantısı güzel bir avantaj evet. Piyano çalmak haricinde harici bir bt hoparlör gibi kullanıp müzik dinleyebilirsiniz. Ayrıca Roland Piano App ile bt üzerinden kullanımı da keyifli olabiliyor.
Ek olarak FP-30X usb midi bağlantısı üzerinden midi in/midi out ve audio in/audio out özelliğine sahip. Bu yönden de çok avantajlı. (Benim çok işime yarayan bir özellik)

Ben X bacaklı stand kullanıyorum, bilgisayar masası üzerine koyacaksanız piyanonun kendi yüksekliği ile beraber dirsek hizanızdan yüksekte kalacağı için çalma pozisyonunuz pek iyi olmayacaktır.
Ayrıca DP-10 half damper pedalını da almanızı tavsiye ederim. Kendi pedalı switch bir pedal.

35-40 fiyat bandında bence en iyi seçimlerden birisi. Ben memnunum.

BT bağlantısı güzel bir avantaj evet. Piyano çalmak haricinde harici bir BT hoparlör gibi kullanıp müzik dinleyebilirsiniz. Ayrıca Roland piano App ile BT üzerinden kullanımı da keyifli olabiliyor.
Ek olarak F/P-30X USB midi bağlantısı üzerinden midi in/midi out ve Audio in/audio out özelliğine sahip. Bu yönden de çok avantajlı. (benim çok işime yarayan bir özellik)

Ben X bacaklı stant kullanıyorum, bilgisayar masası üzerine koyacaksanız piyanonun kendi yüksekliği ile beraber dirsek hizanızdan yüksekte kalacağı için çalma pozisyonunuz pek iyi olmayacaktır.
Ayrıca DP-10 half damper pedalını da almanızı tavsiye ederim. Kendi pedalı switch bir pedal.

35-40 fiyat bandında bence en iyi seçimlerden birisi. Ben memnunum.

USB midi in midi out ve auido ne işe yarıyor?
Evet masada dirsek hizasından yüksek olacak gibi ama yükselen alaçalan sandalye ile çözebilirim gibi gözüküyor. Olmadı stant alacağım ama yer sorunum var. Gerçi yer sorunu stantsız da olsa olacak piyanoyu çalmıyorken saklayabileceğim bir yer yok.

Bir de bu X bacaklı standı ve DP-10 half damper pedalını nerede bulabilirim? Siz nereden almıştınız?

Duvar piyanolarında 3 pedal oluyor bu pedal 1 tane geliyor, neden öyle?

FP-30X usb ile bağlandığında harici bir ses kartı olarak görünüyor bilgisayarda. Böylece piyano sesini bilgisayara direkt aktarıp kayıt yapabiliyorsunuz ve bilgisayardaki herhangi bir sesi,müziği yada VST piyano seslerini piyanonun hoparlörü üzerinden(yada kulaklık girişinden) çalabiliyorsunuz. Tek yönlü midi-audio aktarım yapan piyanolarda VST kullanırken bunu sadece bilgisayara bağlı bir hoparlör üzerinden çalabiliyorken, FP-30X'te hepsini piyanoya yönlendirebiliyor. Ben sürekli VST ile çaldığım için benim için çok kullanışlı oluyor.

*Not: Bu özellik FP-30X için geçerli. Forumda diğer konularda FP-30 yazdığınızı gördüm, o modelde midi/audio tek yönlü. Buna dikkat edin.

Piyanolarda 3 pedal farklı işlevlere sahip.

Sağ pedal (Sustain): Notaların seslerini uzatmak için kullanılan sustain etkisi yapan olmazsa olmaz pedaldır. Tek olan switch pedal yada dp-10 half damper pedalı da sustain pedal olarak kullanıyoruz.
Not: Switch pedal aç/kapa mantığıyla çalıştığı için basıldığında ve bırakıldığında anlık olarak tepki verir ve ses direkt kesilir. Half damper ise pedala ne kadar bastığınıza oranla seste farklı sönümlemeler yapar.

Sol pedal (Una Corda): Normalde çekicin 3 tele vurarak çaldığı nota una corda pedalı basıldığında klavye sağa kayarak (akustik piyanoda fiziksel olarak kayıyor) çekiç 1 tele vurarak çalar. Daha soft bir ses verir.

Orta pedal (Sostenuto): Sustain pedalı gibi nota seslerini uzatmak için kullanılır ancak bu pedal basıldığında sadece istenen notanın uzatılmasını sağlar. Örneğin Mi notası basarken bu pedala basarsanız sadece Mi sesi uzayacak ve üzerine çaldığınız diğer notalar uzamayacaktır.

Özetle sol ve orta pedal çok elzem bir ihtiyaç değildir. Sustain pedal yeterli olacaktır.

Benim kullandığım stand ve pedal linkleri bunlar.
Kozmos KS-508 Stand
Roland Dp-10 Half Damper Pedal

Evet denemeniz çok iyi olur. Eğer alırsanız daha sonra takıldığınız noktalarda da yardımcı olurum.

Hocam dore Music de Yamaha'nın bu modelini buldum: Yamaha YDP-105B Dijital Piyano (Siyah) | doremusic
Roland ile ayni fiyata geliyor. Bu model alınır mı sizce? 60binden düşmüş.

Hocam dore Music de Yamaha'nın bu modelini buldum: Yamaha YDP-105B Dijital Piyano (Siyah) | doremusic
Roland ile ayni fiyata geliyor. Bu model alınır mı sizce? 60binden düşmüş.
Gpt roland daha iyidir çıkarımı yaptı, zuhalde sorarım olmadi cunku 60k den 40a iyi düşmüş

Konsol sehpa ve 3 pedal seti olması haricinde bir avantajı yok bence. Teknik özellikler bakımından daha düşük kalıyor Roland'a göre.
Polifonik ses genişliği az, hoparlör gücü düşük, bluetooth yok ve usb audio in/out aktarımı yok.

Fiyat olarak piyasada en düşük 39.500 TL'ye de var, ortalamada 40.000 TL. İndirim biraz yanıltıcı görünüyor.

Bilgisayara bağlayıp kullanacak mısınız ? Kendi içerisindeki piyano sesleri hariç çok daha güzel ve zengin ses bankaları ve VSTleri deneyimleyecekseniz bununla pek pratik olmayacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı