KDP 120 vs YDP-145 vs RP-107

Konsol sehpa ve 3 pedal seti olması haricinde bir avantajı yok bence. Teknik özellikler bakımından daha düşük kalıyor Roland'a göre.
Polifonik ses genişliği az, hoparlör gücü düşük, Bluetooth yok ve USB Audio in/out aktarımı yok.

Fiyat olarak piyasada en düşük 39.500 TL'ye de var, ortalamada 40.000 TL. İndirim biraz yanıltıcı görünüyor.

Bilgisayara bağlayıp kullanacak mısınız? Kendi içerisindeki piyano sesleri hariç çok daha güzel ve zengin ses bankaları ve vstleri deneyimleyecekseniz bununla pek pratik olmayacaktır.

Elbet kullanırım hocam uzun vadeli denerim her şeyini. Yer sorununu çözmem gerekiyor sadece, dik olarak saklamak dogru olmaz degil mi?

Elbet kullanırım hocam uzun vadeli denerim her şeyini. Yer sorununu çözmem gerekiyor sadece, dik olarak saklamak dogru olmaz degil mi?
Sıklıkla kaldır tekrar kur gibi bir kullanım yapacaksanız taşınabilir model ve X stand daha uygundur tabi ama bu bile tek başına piyano 13 kilo civarında. Zahmetli olabilir yine de. Uzun süre saklamak için dikey pozisyon pek sağlıklı olmayabilir. Tuşlardaki silikon gres yağları için problem olur mu emin değilim, akışkan değil sonuçta.

Sıklıkla kaldır tekrar kur gibi bir kullanım yapacaksanız taşınabilir model ve X stant daha uygundur tabii ama bu bile tek başına piyano 13 kilo civarında. Zahmetli olabilir yine de. Uzun süre saklamak için dikey pozisyon pek sağlıklı olmayabilir. Tuşlardaki silikon gres yağları için problem olur mu emin değilim, akışkan değil sonuçta.

Hocam aldım piyanoyu bugün geldi, başlangıç için ne önerirsiniz hangi uygulama ve programları kullanmalıyım veya hangi kanalları siteleri takip etmeliyim öğrenmek için?

Bir de standı nasıl ayarlıyoruz tam anlamadım. otomatik oluyormuş da nasıl otomatik oluyor?

Standı en düşük seviye 64cm'e getirip sıkma kolunu sıkıyorum sadece. Diğer seviyelerde hiç kullanmadım yada ayarlama yapmadım, çok yüksek oluyor çünkü.
Roland Piano App telefonunuzda yüklü olsun. BT üzerinden bağlanıp piyanonun ayarlarını yada seslerini ara yüzden görerek değiştirebilirsiniz.

Ayrıca uygulama kullanmadan değiştirmek istediğiniz ayarları kısayol tuşlarıyla yapıyorsunuz piyano üzerinden, bunlara alışabilmeniz yada ezberlemeniz için kullanım klavuzu bilgisayarınızda yüklü olsun onu inceleyin mutlaka. İhtiyaç oluyor çünkü.

Sheetmusic için MuseScore.com | The world's largest free sheet music catalog and community sitesini tavsiye ederim. Notalara buradan ulaşabilirsiniz.

Youtube üzerinden tavsiye edebileceğim kanal isimleri; Pianote, The Piano Keys , PianoSecrets, Michael Maiber , Marks Piano , Piano Roadmap , Hearth of the Keys

Türkçe kanal olarak ta bildiğim sadece Caner Başbuğa var.

Tavsiye edebileceğim kitaplar ise şunlar olur;

Alfred's Basic Adult All in One Course I-II-III
Adult Piano Adventures All in One Piano Course I-II /
Nancy and Randall Faber

Bilgisayarda VST olarak kullandığım piyanolar ise; Pianoteq 6 , Kontakt (Grandeur, Noire Felt, Noire Pure)
Denemenizi tavsiye ederim.

Standı en düşük seviye 64Cm'e getirip sıkma kolunu sıkıyorum sadece. Diğer seviyelerde hiç kullanmadım ya da ayarlama yapmadım, çok yüksek oluyor çünkü.
Roland piano App telefonunuzda yüklü olsun. BT üzerinden bağlanıp piyanonun ayarlarını ya da seslerini ara yüzden görerek değiştirebilirsiniz.

Ayrıca uygulama kullanmadan değiştirmek istediğiniz ayarları kısayol tuşlarıyla yapıyorsunuz piyano üzerinden, bunlara alışabilmeniz ya da ezberlemeniz için kullanım klavuzu bilgisayarınızda yüklü olsun onu inceleyin mutlaka. İhtiyaç oluyor çünkü.

Sheetmusic için MuseScore.com | The world's largest free sheet music catalog and community sitesini tavsiye ederim. Notalara buradan ulaşabilirsiniz.

YouTube üzerinden tavsiye edebileceğim kanal isimleri; pianote, the piano keys, pianosecrets, michael maiber, marks piano, piano roadmap, hearth of the keys

Türkçe kanal olarak da bildiğim sadece Caner başbuğa var.

alfred's Basic adult All in One course ı-ıı-ııı
Adult piano adventures All in One piano course ı-ıı /
nancy and randall faber

Bilgisayarda vst olarak kullandığım piyanolar ise; pianoteq 6, kontakt (grandeur, noire felt, noire Pure)

Hocam uygulamaya BT ile bağlanamıyorum, eşleşiyor ama tıkladığımda "bu cihaza sadece uygulama üstünden bağlanabilirsiniz" diyor, uygulamadan da deneyince BT cihazını bulamıyor. Telefonum Android sürüm 11.
Uygulama çok gerekli mi sizce? Yani bu Tone'lar anlamında kullanım kılavuzu dışında bir şey sunuyor mu veya BT ile bağlayamazsam çok şey kaçırır mıyım? BT dışında nasıl bağlayabilirim? USB-Type-C kablom var ama onu da USB Memory'e takabiliyorum bir tek. Sizce ne yapmalıyım?

Standı en düşük seviye 64Cm'e getirip sıkma kolunu sıkıyorum sadece. Diğer seviyelerde hiç kullanmadım ya da ayarlama yapmadım, çok yüksek oluyor çünkü.
Roland piano App telefonunuzda yüklü olsun. BT üzerinden bağlanıp piyanonun ayarlarını ya da seslerini ara yüzden görerek değiştirebilirsiniz.

Ayrıca uygulama kullanmadan değiştirmek istediğiniz ayarları kısayol tuşlarıyla yapıyorsunuz piyano üzerinden, bunlara alışabilmeniz ya da ezberlemeniz için kullanım klavuzu bilgisayarınızda yüklü olsun onu inceleyin mutlaka. İhtiyaç oluyor çünkü.

YouTube üzerinden tavsiye edebileceğim kanal isimleri; pianote, the piano keys, pianosecrets, michael maiber, marks piano, piano roadmap, hearth of the keys

Türkçe kanal olarak da bildiğim sadece Caner başbuğa var.

alfred's Basic adult All in One course ı-ıı-ııı
Adult piano adventures All in One piano course ı-ıı /
nancy and randall faber

Bilgisayarda vst olarak kullandığım piyanolar ise; pianoteq 6, kontakt (grandeur, noire felt, noire Pure)

Hocam bir de intersteller gibi tony anderson'un parçaları gibi soft parçaları çalmak istiyorum ama pianoda bu soft sesler yok, bilgisayara mi baglamam gerekiyor bu sesleri almak için ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
@Parisli Dayı
Telefonda BT aramasında FP-30X Audio ve FP-30X MIDI olarak iki ayrı şekilde gözükür piyano. Programla eşleşmesi için FP-30X MIDI olanı seçmelisiniz.

Programı ben eskiden merak edip kullanıyordum ama ihtiyaç duymuyorum. Program içerisinde "Accompaniment" isimli akorlarla eşlik eden bir mod,intro,outro ve drum ritimleri var. Belki deneyimlemek istersiniz zamanla. (Ayrıca metronom ayarları ve ölçülerini seçmek programda daha kolay)

Interstellar ve benzeri soft piyano sesleri için mellow tipi piyano sesleri güzel oluyor. Bende tam olarak bu yüzden soft piano için Noire Pure, Noire Felt kullanıyorum Kontakt üzerinden.

@Parisli Dayı
Telefonda BT aramasında F/P-30X Audio ve F/P-30X mıdı olarak iki ayrı şekilde gözükür piyano. Programla eşleşmesi için F/P-30X mıdı olanı seçmelisiniz.

Programı ben eskiden merak edip kullanıyordum ama ihtiyaç duymuyorum. Program içerisinde "accompaniment" isimli akorlarla eşlik eden bir mod, intro, outro ve drum ritimleri var. Belki deneyimlemek istersiniz zamanla. (ayrıca metronom ayarları ve ölçülerini seçmek programda daha kolay)

Interstellar ve benzeri soft piyano sesleri için mellow tipi piyano sesleri güzel oluyor. Bende tam olarak bu yüzden soft piano için noire Pure, noire felt kullanıyorum kontakt üzerinden.

Hocam kontakti native-instruments üzerinden indirdim. Fiyatlar çok pahalı geldi, noir fiyatı 150 euro sanırım. Normal midir bu :). Ayrıca bilgisayarın Bluetooth'u ile piyanonun Midi'yi bağlayamadım. Kablo mu gerekiyor illa onun için?(Audio bağlanıyor ama midi eşleşip bağlantı kopuyor) sanırım latency olacağı için de BT pek mantıklı değil. Ücretsiz bu tonları veren bir vst var mı veya "hiç ücretsize girme noire al geç, fiyatına değer" mi dersiniz?
Labs diye bir vst buldum ama, yıllık üyelik 99 dolar. İçlerinde free enstrumanlar da varmış ama üyelik yapmadan oluyor mu deneyeceğim.

Hocam kontakti native-instruments üzerinden indirdim. Fiyatlar çok pahalı geldi, noir fiyatı 150 euro sanırım. Normal midir bu :). Ayrıca bilgisayarın Bluetooth'u ile piyanonun Midi'yi bağlayamadım. Kablo mu gerekiyor illa onun için?(Audio bağlanıyor ama midi eşleşip bağlantı kopuyor) sanırım latency olacağı için de BT pek mantıklı değil. Ücretsiz bu tonları veren bir vst var mı veya "hiç ücretsize girme noire al geç, fiyatına değer" mi dersiniz?
Labs diye bir vst buldum ama, yıllık üyelik 99 dolar. İçlerinde free enstrumanlar da varmış ama üyelik yapmadan oluyor mu deneyeceğim?

Tamamen ücretsiz paketler var. Mesela bu: Soft Piano demodaki hoşuma gitti, tabii tam beklentimi karşılamadı ama güzel. Ben arayüzdeki piyanodan da denedim indirip ama hiç demodaki gibi çıkmadı sesi :D. Bu arada şu ana kadarki yardımlarınız için çok teşekkür ederim kendi başıma bu kadar ilerleyemezdim.

Son düzenleme:
Labs diye bir vst buldum ama, yıllık üyelik 99 dolar. İçlerinde free enstrumanlar da varmış ama üyelik yapmadan oluyor mu deneyeceğim.

Tamamen ücretsiz paketler var. Mesela bu: Soft Piano demodaki hoşuma gitti, tabii tam beklentimi karşılamadı ama güzel. Ben arayüzdeki piyanodan da denedim indirip ama hiç demodaki gibi çıkmadı sesi :D. Bu arada şu ana kadarki yardımlarınız için çok teşekkür ederim kendi başıma bu kadar ilerleyemezdim.
Rica ederim faydam dokunduysa ne mutlu.

BT bağlantısını sadece arayüzle ayarlara erişmek için kullanmanız daha iyi olur. Bilgisayara sadece usb bağlantısıyla bağlanın. Aksi halde gecikme çok fazla oluyor söylediğiniz gibi.

VST sesler konusunda acele etmeyin o halde. Size benim kullandıklarımı canlı olarak örneklerini gösteririm eğer isterseniz daha sonra karar verirsiniz. Benim kullandığım bir site var, online olarak birlikte karşılıklı piyano çalınabilen ve içerisinde çok iyi konser piyanistlerine bile denk geldiğim çok güzel bir platform. Burada aynı kullanıcı adımla oda kurup vakit geçiriyorum.

Evet zuhalden yine olmadı bir cable alacağım artık. Bu site çok güzelmiş bu arada, ben de çalmayı öğrenebilirsem arada girer çalabilirim burada, canlı performans gibi ama online.

Rica ederim faydam dokunduysa ne mutlu.

BT bağlantısını sadece arayüzle ayarlara erişmek için kullanmanız daha iyi olur. Bilgisayara sadece usb bağlantısıyla bağlanın. Aksi halde gecikme çok fazla oluyor söylediğiniz gibi.

VST sesler konusunda acele etmeyin o halde. Size benim kullandıklarımı canlı olarak örneklerini gösteririm eğer isterseniz daha sonra karar verirsiniz. Benim kullandığım bir site var, online olarak birlikte karşılıklı piyano çalınabilen ve içerisinde çok iyi konser piyanistlerine bile denk geldiğim çok güzel bir platform. Burada aynı kullanıcı adımla oda kurup vakit geçiriyorum.

vst ses için şimdilik labs kullanacağım, çalmak çok hoşuma giderse ve iyileşirsem ilerde düşünürüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı