Kedi Akciğerine Zararlı Olmayan Kum Var Mı?

Topaklanma olmazsa temizlik zor olmaz mı? Ben ProLine diye bi marka kullanıyorum. Biraz tozu var ama ne derece zarar verir bilmiyorum. Arada anlam veremediğim öksürükler oluyor bendeki kedide de. Gerçi ben eve aldığım sokak kedisi doğurunca kedilere bakmak zorunda kaldım evde. Bi süre sonra annesini dışarı saldım. 2 yavruyu sahiplendirebildim zar zor. Ama 1 kedi bende kaldı. Sokağa da bırakasım yok. Bi şekilde idare ediyorum işte. Pek anlamasam da takılıyoruz işte beraber.
 
Son düzenleme:
İfadeler: Dia
Topaklanma olmazsa temizlik zor olmaz mı? Ben ProLine diye marka kullanıyorum. Biraz tozu var ama ne derece zarar verir bilmiyorum. Arada anlam veremediğim öksürükler oluyor bendeki kedide de.
Öksürük büyük olasılık kumun tozundan olabilir ama bunu kumu değiştirmeden veya bir veteriner kontrol etmeden söyleyebilmek pek mümkün değil ne yazık ki. Bizim sorunlarımız kum değişince çözüldü ne mutlu. Temizlik olayı da şöyle oluyor dışkılar günlük olarak klozete atılıyor zaten direk, bu tip kumlar suda çözüldüğü için o konuda rahat. Çiş ise peletler tarafında emiliyor ve peletler toza dönüştüğünden kum kabının altında birikiyor; onları haftada bir elekten geçirmek gerekiyor sadece ya da kumu tamamen değiştirmek ki ben ikincisini pek ekonomik bulmuyorum Bu konunun üzerine bir bakayım dedim, şöyle topaklanan bir çeşidi vardı ama çok pahalıydı ilk zamanlar deneyememiştim şu an oldukça uygun fiyata ve denenebilir:

Biokats

Keşke herkes böyle yapsa. Yüreğinize sağlık. Mutlu ve sağlıklı hayat dilerim ikinize de.
 
Bakalım ne olacak bne de bilmiyorum. Daha önce hiç bi kediyle bu kadar uzun süre birlikte kalmadım. Annesini de pek almazdım eve gerçi ama baktım kapının önünde dolanıyor ben de o akşam mama ve su vermek için aldım. Ve doğurdu aynı akşam gardırop içinde ona hazırladığım köşede. Bahsettiğiniz kumu da denemek isterim ama sanırım bu ufak taneli kumlar iyi topaklansa da iri taneli kumu dememekte fayda var gibi. Cevap için teşekkürler.
 
Son düzenleme:
İfadeler: Dia
Bahsettiğiniz kumu da denemek isterim ama sanırım bu ufak taneli kumlar iyi topaklansa da iri taneli kumu dememekte fayda var gibi.
Evet ufak taneli bentonit kumlar topaklaşma konusunda açık ara en iyileri. Ama işte toz dezavantajı ciddi bir problem bana göre. İri taneli bentonitler daha az tozutsa da topaklanma çok iyi olmuyor bu nedenle de bana göre bütün avantajını yitiriyor. Peletlerin en büyük avantajı da tuvalete atabilmek ve kedilerimize zararı olmaması ya da minimum olması diyelim, ki en önemli nokta olarak bunu görüyorum. Yine de bazı kediler sevmeyebiliyor en büyük sorunu bu. Daha fazlası için internette konu ile ilgili bir çok farklı yorum, tartışma vb. mevcut. Umarım başlangıç olarak fikir verebilmiştir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…