Kedi Akciğerine Zararlı Olmayan Kum Var Mı?

duman

Kilopat
Katılım
20 Temmuz 2013
Mesajlar
183
Yer
Mars
Silikonlu kedi kumunun, akciğer hastalığı çıkarmasının üzerine yeni kum aramaya başladım. Fakat her birinde aynı sorunlar ortaya çıktı. Ne yapayım bahçeden mi alayım? Şöyle güzel tozu dumana katmayan bir kedi kumu var mı? Yoksa cidden kaliteli toprak alacağım 😄.
 
Valla duymadım hiç dediğiniz gibi kum. Bizde normal tozu dumana katanlardan kullanıyoruz. Yalnız uzun zamanda şunu gördüm. Ne kadar iri taneli olursa tozu o kadar az oluyor.
 
Her iki haftada bir düzenli olarak değiştiriyorum. Silikonlu kum kullanıyordum. Kedim de akciğer hastalığı başladı, kumun tozundan dolayı. Bence silikonlu kumdan uzak durmak lazım. Kumun tozunun akciğer hastalığı yapma riski olduğu, kedim olduktan sonra söylendi üstelik. Eğer sizin de kediniz tuvalet esnasında çok toz kaldırıyor ise bence iri taneli ve çok havalanmayan bir kum kullanmanız iyi olacaktır. Bu risk her kedi için var denildi.
 
Bir çok ürün kullandım ama tozlanması az olması ve kokuyu tamamen yok etmesi sebebi ile EverClean kullanıyoruz uzun bir süredir. Evet pahalı ama benim nezdim de hak ediyor.
 
Bir çok tipte ve markada kedi kumu deneyen biri olarak benzer nedenlerden artık daha doğal kumları tercih ediyorum. Silika kum malum, kristal kumlar idrar yolu enfeksiyonu yapabiliyor. Bentonitin de tozu dumana katması olayı var ki henüz kanıtlanmasa da onları solumanın ve tüylerine yapışmasının da problem yaratabileceği yönünde görüşler mevcut. Ki kendim öksürük krizlerine soktuğunu şahit oldum. Bu nedenle çam peletini tercih ediyorum. Topaklanmıyor ancak koku vb. sıkıntısı hiç yaşamadım ilk gün eğer üzeri kapatılmazsa dışkıda sadece biraz oluyor. Toz için de elekli tuvaletiniz varsa hiç sıkıntı yok, eleksiz ise 4-5 günde bir kendi alacağınız bir elekten geçirirseniz evde toz problemi de olmaz. Bonus olarak da kediniz kendi doğal kokusunu taşır, bentonitteki gibi "kedi kumu" kokmaz. Örnek olarak ben linkteki kumu kullanıyorum:

Quik

Kediniz büyükse alışamayabilir nasıl alıştıracağınıza dair internette açıklamalar bulabilirsiniz. Bir kere alıştıktan sonra problem kalmıyor. İlla bentonit derseniz aşağıdaki markayı ve ürünü öneririm, EverClean de fena değildir fakat bence fazla tozutuyor.

Tigerino
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı