Kedi alerjsi olan biri kedi besleyebilir mi?

ahmetbl3

Decapat
Daha fazla  
14 yaşındayım, babam dün eve ansızın kedi aldı benim de alerjik semptomlarım başladı. Önceden kedi alerjim olduğunu bilmiyordum.
Öğrenmiş oldum, kedi de çok tatlı ve daha küçük bu yüzden kedinin gitmesini istemiyorum bunun bir çözümü var mıdır?
Semptonlara gelirsek burnum akıyor, gözlerim kasiniyor, boğazım kaşınıyor ve hapsıruyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Bir doktora görün, alerjik etkileri baskılayacak ilaçlar yazabilir. Bunun haricinde alerji testi de yaptırabilirsin, belki de kediden ziyade kedinin taşıdığı başka bir alerjen seni tetikliyordur. Tüy dökmesini azaltmak için olan vitaminleri kullanarak ve düzenli tarayarak da etrafta daha az kedi tüyü bulunması sağlanabilir. Ama tüm bunların yanında, kedi alerjisi olan birinin kedi bakması ne kadar doğru ve sağlıklı olur bilmiyorum. En iyisi bir doktora danış.

14 yaşındayım, babam dün eve ansızın kedi aldı benim de alerjik semptomlarım başladı. Önceden kedi alerjim olduğunu bilmiyordum.
Öğrenmiş oldum, kedi de çok tatlı ve daha küçük bu yüzden kedinin gitmesini istemiyorum bunun bir çözümü var mıdır?
Semptonlara gelirsek burnum akıyor, gözlerim kasiniyor, boğazım kaşınıyor ve hapsıruyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Besleyebiliyor ama beslememeli. Yol yakınken kediyi geri verin.

Ne yazık ki kediden vazgeçeceksiniz ayrıca sonrasında çok ciddi bir şekilde temizlemelisiniz evdeki tüylerini şayet kediden vazgeçmem derseniz çilesine katlanırsınız alerjiniz bitmez ileride daha başka sorunlar oluşabilir bunu yıllardır kedi besleyen biri olarak bilgi sahibi olduğumdan tavsiye ediyorum size!

Alerji için ilaç kullanmıyorsanız maalesef besleyemezsiniz acı çekersiniz. İlaç alırsanızda kedi ile fiziksel teması mümkün olduğunca azaltmalı, gece uyurken kedi ile aynı odada bulunmamalı ve kedinin bakımını başka birine devretmeniz gerekir diğer türlü şansınız yok. İlaç kullanmıyorsanız ya da kullanmayacaksanız hiç beslemeyin daha duygusal bağ kurmadan kediden vazgeçin.

Kediler ile yaşamaya devam ettiğin sürece bünyen alışıyor. İlaç almana gerek kalmıyor. 35 yaşındayım. 22 yıldır kedi bakıyorum. Aynı alerjik semptomlara sahiptim. Ancak şu an evimdeki kediler herhangi bir şekilde alerjimi tetiklemiyor.

Kediler ile yaşamaya devam ettiğin sürece bünyen alışıyor. İlaç almana gerek kalmıyor. 35 yaşındayım. 22 yıldır kedi bakıyorum. Aynı alerjik semptomlara sahiptim. Ancak şu an evimdeki kediler herhangi bir şekilde alerjimi tetiklemiyor.
herkesin bünyesi farklı tepki verir bu nedenle bu tarz tavsiyede bulunmanız bence doğru değil

Şimdiden teşekkürler.
Kedinin iç dış parazitleri ve bakımları yapıldıktan sonra semptomlar devam ediyorsa alerji baskılayıcı ilaçlar kullanabilirsin - ancak bu ilaçlar da çok matah şeyler değiller, kendi problemlerini beraberinde getiriyorlar. Bir süre sonra vücudun buna direnç geliştirebilir nadir de olsa, @KHADHRAL bu nadir insanlardanmış.

Eğer gerçekten kedi beslemek istiyorsan hipoalerjenik türlere bakman ve ona göre beslemen gerekecek, ayrıca erkekse kısırlaştırman da gerekli.

Sibirya, mavi rus, devon rex v.b türler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı