Kedi bakma çok mu zor?

Peaxble

Zeptopat
Sizce evde kedi bakmak zor mu? Zorluk derken maddi açıdan zor mu demek istedim. Alıştırmak falan, benim için sıkıntı yaşatmaz. Daha çok zevk duyarım ama maddi açıdan ne kadar para gerekiyor? Blue point cins bir tür alsam ya da buna benzer bir tür kedi cinsi.

Bizim kedinin ikide bir sağlık problemi çıkıyordu o yüzden bazen götürmüyorduk fazla ciddi olmayınca paramız olmayınca. İlk kedimiz olduğu için baya bilgisizdik. Bu arada evde bir kediyi nasıl besleyeceğiniz veya eğiteceğiniz hakkında iyice öğrenmeden yetiştirmeye çalışmayın. Aynı hiçbir şey bilmeden çocuk yapmak gibi bu. Biz öyle yaptık ve kedimizin böbrekleri bitti bu yüzden ikide bir mivavlıyordu. Mesela sebebi bizim yediğimiz şeyleri beslediğimiz içinmiş. Bizim yediğimiz şeyleri ya da süt gibi şeyleri onlar sindiremiyormuş zararlıymış. Biz hiç bilmiyorduk.

Sokakta yaşamayan cins kediler sağlık konusunda daha sıkıntılı oluyor. Yavruyken sokaktan alacağınız bir tekir çok daha sağlıklı olacaktır. Para konusuna gelince, belli dönemlerde iç - dış paraziti oluyor ama yavru kedinin başka aşıları da var. Mamasını kaliteli alırsanız sağlık problemleri çok yaşanmaz genellikle. Yani biraz da sizin dikkatinizle ilgili.

Öncelikle ve üzerine basa basa yazmak isterim ki kedi mal değildir satın alınmaz. Kedi bakmak istiyorsanız sahiplenin.

Şimdi sorularınıza gelelim. Kedi ev ortamına uyum sağlamada hayvanlar arasında ilk beştedir. En kötü ihtimal ile bir haftada alışır. 3 temel maddiyat kaynağı vardır.

1. Mama
2.Kum
3.Sağlık

1-Mama : Çeşit çoktur, ucuzdan pahalıya 50 TL den 400 TL ye kadar mama vardır. Önemli olan sağlıklısını almaktır. Ucuz diye kötü mama yedirirseniz hasta olur daha fazla masraf çıkarır. Ortalama bir fiyat veriyorum üç aşağı beş yukarı değişebilir ama maması için aylık 70-100 TL arası iyi mama alabilirsiniz. 3 KG mamayı ben 200 TL'ye alıyorum 2 ay gidiyor.

2-Kum : 10 KG kum 50 TL gibi bir fiyat ile satılıyor. 2 ay gider.

3- Aşı : En önemlisi iç ve dış parazit aşılarıdır. Şu an Diyarbakır'da 110 TL. 3 ayda bir yapsanız bile yeter. Diğer aşılar tane başı 100 TL den hesaplanabilir(değişebilir). Ama diğerleri yılda 2 defa yapılıyor.

Aşağı yukarı durum bu. Sorularınız varsa seve seve cevaplarım. Yalnız kedi sahiplenmeyi değil de sırf cins diye kedi satın almak istiyorsanız benden uzak durun

Bursada bir sahiplendirme yeri var alırsak oraya bakacağız yavru köpekler kediler orada bulunuyor onlara bakacağız cins kedi bulabilirsem bulamazsam alamıyacağım eve ablamlar çok geliyor ve bebek olacağı için sokak kedisi biraz saldırıgan oluyor diyorlar tabii tam bir bilgim yok sokakta bulunan kedilerin tırnakları da çok uzun oluyor ve kesmekte istemiyorum sonuçta kedinin doğasında var cins kedilerde galiba daha kısa tırnaklı oluyorlar yanlış söylediğim konu varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Yani daha çok cinse bakma sebebim daha az saldırıgan olmaları evde haftada 2-3 gün bebek olacak ben okuldayken bir şey olmasını istemiyorum tabii tam bir bilgi verirseniz sevinirim.

Son düzenleme:

Evet bazı yanlışlar var. Sokak kedileri saldırgan değildir. Özellikle tekir gibi bir cinse saldırgan demek çok yanlış. Onunla "uğraşmadığınız" sürece size saldırmaz. Saldırgan kelimesi çok ağır bir kelime. Kediler sizi tırmaladıkları anların çoğunda sizinle oyun oynadıklarını zannederler. Hele bebeğe ya da çocuğa yok yere asla saldırmaz. Kedilerin tırnakları zaten düzenli olarak kesilir. Siz kesmezseniz de veteriner keser evde beslenilen kediler uzun tırnaklı olmamalı. Zira onlar oyun oynadığını zannederken sizi çok çimdirebiliyorlar Sahiplenme isteğinize çok sevindim. Profilime bakarsanız oğlum Oscar'ı görürsünüz. Cinsi tekirdir ve kedi gibi kedidir Diğer cinslere nazaran son derece aktif ve kendini sevdiren oyuncu bir karakteri vardır.

Evde yeni doğacak bebeğide düşündüğümden ve tam bir bilgim olmadığından dayımın eşinin kedisi bebeğe çok saldırmaya çalışıyordu o yüzden de korkuyordum şimdi öğrenmiş oldum teşekkür ederim.

Rica ederim. Bebeklerin ve çocukların evde bir hayvan ile büyümesi ruhsal ve psikolojik açıdan benim kanaatimce son derece olumludur. Hayvan ile büyüyen çocuk merhameti, vicdanlı olmayı öğrenir. Hayvana zarar vermemeyi dolayısı ile insana da zarar vermemeyi öğrenir. Yengenizin kedisinin saldırmasının altında farklı bir etken vardır. Genelleme yapacak olursak yinelemem de fayda var. Kediler sebepsiz yere saldırmazlar.

Onların kedisi küçükken çok fazla saldırı görmüş onlarda kediyi sokakta görüp almışlar zaten kapı önünde almadan önce beslemişler ama sadece yengeme karşı çok yakın diğer insanlardan genellikle korkuyor ve kendini korumaya çalışıyor bu yüzden olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…