Kedi ile seyahat nasıl olur?

628029

Decapat
Merhaba kedim ile yazın Antalya'dan İstanbul'a gideceğim uçakla mı daha rahat giderim otobüsle mi? Uçakta bildiğim kadarıyla kabin uçuşu için yumuşak taşıma çantaları kedi kimliği ve sağlık raporu gerekiyormuş. Otobüste sadece kimlik ve sert taşıma çantası uçuş 3 saat otobüs 10 saat sizce hangisini tercih etmeliyim? Şu an seyahat vs. etmediğim için kimlik çıkarttırmadım kedime çok uğraştırır mı sağlık raporları ve kimlik işleri? Scotish blue point kedimin cinsi. Dışarı çıktığı zaman sürekli miyavlıyor.

Merhaba kedim ile yazın Antalya'dan İstanbul'a gideceğim uçakla mı daha rahat giderim otobüsle mi? Uçakta bildiğim kadarıyla kabin uçuşu için yumuşak taşıma çantaları kedi kimliği ve sağlık raporu gerekiyormuş. Otobüste sadece kimlik ve sert taşıma çantası uçuş 3 saat otobüs 10 saat sizce hangisini tercih etmeliyim? Şu an seyahat vs. etmediğim için kimlik çıkarttırmadım kedime çok uğraştırır mı sağlık raporları ve kimlik işleri? Scotish blue point kedimin cinsi. Dışarı çıktığı zaman sürekli miyavlıyor.
Kedinin cinsinin konuyla ilgisi yok, kişiliğiyle alakası var. Benimkisi pek miyavlamaz ama yolculuk boyunca stress'e girer, o yüzden ara ara severim, binmeden önce sağlam bir tararım, çok tüy döktüğü için.

Yolculuktan 6 saat önce su ve yiyecek kesmen gerek. İkisinde de tuvaleti gelebilir, yanına büyük buzdolabı poşeti ve büyük bezi (bebek bezinin ebeveyn boyu olanı) alıp yanlarını kesip yayman iyi olur. Su v.b olmasa da stress sebepli çiş/kaka yapabilir.

Miyavlaması konusunda seversen sakinliyorsa güzel. Yoksa insanların tepkileri olacaktır "Yeter balkabağım canım cicim" (-1 ile çarp). Bu yüzden uçak yolculuğu daha iyi - kısa. Veterinerden sakinleştirici alabilirsin, bu yolda uyumasını sağlayabilir veya sakin kalmasını, ancak miktar v.b önemli. Ayrıca ayılma süreci de var indiğinde.

Veterinerden sağlık raporlarını alırsın, karnesiyle.

Antalya/İstanbul otomobil ile gelecek birilerini bulman ve benzin parasına ortak olman daha ucuza gelecektir. Yere (otomobilin temizlik parasını da sağlayacaksın veya kumları benzinlikte süpürgeyle alacaksın) küçük kum konabilir oraya da yapabilir ama otomobilde serbest gezmesine izin verilecekse, sıvı geçirmez bir yatak örtüsü koymanız gerek, gene stress sebepli çiş/kaka olabilir beklenmedik yerlere.

Kendi arabamız var ama ben daha geç gideceğim için yazdım büyük ihtimal ile otobüs kullanacağım 2 koltuk alacağım birine kafesiyle kedimi diğerinde kendim dediğiniz gibi ped gibi bir şey altına sereceğim. Sağ olun uçak tercih etmememin sebebi sıkıntı çıkartıyorlarmış şikayet vara bir sürü insan yazmış parasını verip karnesini çantasını götürseniz bile bir bahane bulup almıyorlarmış.

Sakinleştirici sprey veya kedi nanesi kullanmak sakinleştiriyormuş onları kullanacağım.

Şu an kedim kapıdan 1 cm bile dışarı çıksa miyavlamaya titremeye başlıyor. Korkusunu yenmesi için ara ara dışarı çıkaracağım 30 dk 1 saat.

Kendi arabamız var ama ben daha geç gideceğim için yazdım büyük ihtimal ile otobüs kullanacağım 2 koltuk alacağım birine kafesiyle kedimi diğerinde kendim dediğiniz gibi ped gibi bir şey altına sereceğim. Sağ olun uçak tercih etmememin sebebi sıkıntı çıkartıyorlarmış şikayet vara bir sürü insan yazmış parasını verip karnesini çantasını götürseniz bile bir bahane bulup almıyorlarmış.

Sakinleştirici sprey veya kedi nanesi kullanmak sakinleştiriyormuş onları kullanacağım.

Şu an kedim kapıdan 1 cm bile dışarı çıksa miyavlamaya titremeye başlıyor. Korkusunu yenmesi için ara ara dışarı çıkaracağım 30 dk 1 saat.
Catnip/Kedi nanesi veya kedi otu her kedide farklı etki gösterir, onu denemeden evde çok düşük miktarda kontrollü yap yapacaksan.

Evet çift koltuk rahat gidersiniz, öyle yaptım - yazmayı unutmuşum.

Dışarı stressi için camdan bakmasını sağlayabilecek bir şeyler veya cama askılık koyabilirsin en azından bakarken alışabilir bir miktar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı