Dişi kedim var 8 aylık. Biraz önce bir şey fark ettim, normalde hiç miyavlamayan kedi miyavlıyordu ve yerde sürünüyordu. Gittim, sevmeye başladım, biraz geçti poposunu, havaya kaldırıp durmaya başladı. Bunu görünce zaten anladım kısırlaştırmam gerektiğini ama mart gelmediği için erken mi yaparım tam karar veremedim.
Birkaç sorum var:
Şimdi kısırlaştırmalı mıyım?
Kısırlaştırmak tahminen ne kadar tutar?
Kaç saat sürer ve riski var mıdır?
Belediyeler ücretsiz yapıyor mu?
Yarın veterinere götüreceğim. Özellikle besleyip kısırlaştıranların fikirlerini almak istiyorum.
Ben erkek kedimi kısırlaştırmıştım 2 seneyi geçti. 650 liraydı o zaman. Sadece kedim 1 gün narkoz etkisinde kaldı. Birkaç hafta da hep ameliyatlı bölgeyi yaladı. Sağlık açısından kısırlaştırmak öneriliyor.
Kedilerin cinsel olgunluk dönemine girdiğini, hareketlerindeki değişikliklerden anlamak mümkündür. Dişi kedi her zamankinden fazla miyavlamaya, mırlamaya başlar.
Bende erkek kedimi kısırlaştırmıştım ameliyat yaklaşık 1 saat sürdü 1 haftaya tamamen iyileşti ama dişi kedilerde daha uzun sürebilir bildiğim kadarıyla yumurtalıklarını alıyorlar ve karnını açıyorlar erkek kediye oranla ameliyatın ve iyileşme sürecinin daha uzun süreceğini düşünüyorum ve evet hayvan hastanelerinde ücretsiz yapıyorlar ama paraya kıyıp işini bilen bir veterinere götürün
Kedileri kısırlaştırmak vicdansızlık gibi gözükse de, aslında sağlıklı olmaları için çok önemlidir. 8 aylıkken kısırlaştırmak en ideal zaman. Ben de kedimi 8 aylık civarı kısırlaştırmıştım. Dişi kedim var. 3-4 güne kendisini toparladı. Şu an kısırlaştırma fiyatları ne kadar bilmiyorum. En fazla 1.000 TL olur herhalde. Kısırlaştırmak için Mart ayını beklemenize gerek yok.
Operasyon 1-2 saat sürüyor ve yapıldıktan sonra gözetim altına alıyorlar. Ben olsam belediyeye yaptırmazdım. Onu da belirteyim.