Kedi kısırlaştırılmalı mı?

Yamete Kudasai

Kilopat
Katılım
26 Eylül 2019
Mesajlar
4.719
Makaleler
4
Çözümler
53
Dişi kedim var 8 aylık. Biraz önce bir şey fark ettim, normalde hiç miyavlamayan kedi miyavlıyordu ve yerde sürünüyordu. Gittim, sevmeye başladım, biraz geçti poposunu, havaya kaldırıp durmaya başladı. Bunu görünce zaten anladım kısırlaştırmam gerektiğini ama mart gelmediği için erken mi yaparım tam karar veremedim.

Birkaç sorum var:
  • Şimdi kısırlaştırmalı mıyım?
  • Kısırlaştırmak tahminen ne kadar tutar?
  • Kaç saat sürer ve riski var mıdır?
  • Belediyeler ücretsiz yapıyor mu?
Yarın veterinere götüreceğim. Özellikle besleyip kısırlaştıranların fikirlerini almak istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benimki erkek olduğu için kısa sürdü ve çok ciddi değil ama dişi kedilerde daha ciddi oluyor. Şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim:

 
@Lee Yubin peki kaç saat sürdü kısırlaştırılması ve ciddi bir operasyon mu?
Bende erkek kedimi kısırlaştırmıştım ameliyat yaklaşık 1 saat sürdü 1 haftaya tamamen iyileşti ama dişi kedilerde daha uzun sürebilir bildiğim kadarıyla yumurtalıklarını alıyorlar ve karnını açıyorlar erkek kediye oranla ameliyatın ve iyileşme sürecinin daha uzun süreceğini düşünüyorum ve evet hayvan hastanelerinde ücretsiz yapıyorlar ama paraya kıyıp işini bilen bir veterinere götürün
 
Kedileri kısırlaştırmak vicdansızlık gibi gözükse de, aslında sağlıklı olmaları için çok önemlidir. 8 aylıkken kısırlaştırmak en ideal zaman. Ben de kedimi 8 aylık civarı kısırlaştırmıştım. Dişi kedim var. 3-4 güne kendisini toparladı. Şu an kısırlaştırma fiyatları ne kadar bilmiyorum. En fazla 1.000 TL olur herhalde. Kısırlaştırmak için Mart ayını beklemenize gerek yok.

Operasyon 1-2 saat sürüyor ve yapıldıktan sonra gözetim altına alıyorlar. Ben olsam belediyeye yaptırmazdım. Onu da belirteyim.
 
Yaptırırken ben de çok üzülmüştüm ama kedim sadece evde duracağı için böyle yapmak sağlıklı oluyor.

Evet bunu söylemeyi unutmuşum, ben veterinere yaptırmıştım.

Sanki ona sormadan bir hakkını alıyormuşuz gibi geliyor. Geri dönüşü de olmaması...Allah'tan kedim yok köpeğim var ve bahçede olduğu için kısır değil.:D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı