Kedi kısırlaştırmak şart mı?

serdar k.

Megapat
Kedim 4 yaşında dişi ve kısır değil. Bir kez doğum yaptı. Maddi yönünden değil da daha çok davranışları vb. değişir mi diye korkuyorum.
Tecrübesi olan arkadaşlar var mı acaba?
Şu an n&d düşük tahıllı kuzu etli yetişkin maması kullanıyorum. Kısırlaştırılmış kedi maması mı almam gerekiyor artık?
Teşekkürler.

Yavruyken yapınca cinsiyetsel kişiliğini alamıyor yani davranışları bir garip oluyor. Ama yetişkin kedide bir sorun olacağını düşünmüyorum. Kediniz evden kaçmıyorsa kısırlaştırmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Kızgınlık dönemi kendiliğinden geçip gidiyor. Kısırlaştırılmış kedi mamasını kısırlaştırılmamış kediye verirseniz kilosu bir anda aşırı artar. Ancak kısır kediye normal mama verebilirsiniz illa kısırlaştırılmış almanız şart değil.

Bende erkek kedimi kısırlaştırdım. İlk gün yorgun oluyor ama onun dışı bir sorun olmuyor. Ve kısırlaştırılmış kedi maması yedirmeniz lazım. Diğer mamalar kilo yapıyor.

Teşekkürler kedinizi kaç yaşında kısırlaştırdınız acaba?

Yavruyken yapınca cinsiyetsel kişiliğini alamıyor yani davranışları bir garip oluyor. Ama yetişkin kedide bir sorun olacağını düşünmüyorum. Kediniz evden kaçmıyorsa kısırlaştırmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Kızgınlık dönemi kendiliğinden geçip gidiyor. Kısırlaştırılmış kedi mamasını kısırlaştırılmamış kediye verirseniz kilosu bir anda aşırı artar. Ancak kısır kediye normal mama verebilirsiniz illa kısırlaştırılmış almanız şart değil.

Yok bu zamana kadar evden kaçmadı. Hatta bahçede 3-4 saat yattığını bilirim. Tabii kızanda olmadığı zaman. Daha uzun ömürlü ve sağlıklı olur diyorlar. Kısırlaştırmaktaki amacım bu zaten. Siz ne düşünüyorsunuz sağlık ve uzun ömür konusunda?

Bence kısırlaştırılmamalı. 7 yaşında kedim vardı.

Kızan'a girdiği zamanlarda hiç rahatsız olmuyorum. Tek amacım sağlıklı ve uzun ömürlü olması. Biraz daha araştırmam gerek sanırsam.

Yok bu zamana kadar evden kaçmadı. Hatta bahçede 3-4 saat yattığını bilirim. Tabii kızanda olmadığı zaman. Daha uzun ömürlü ve sağlıklı olur diyorlar. Kısırlaştırmaktaki amacım bu zaten. Siz ne düşünüyorsunuz sağlık ve uzun ömür konusunda?

Kızan'a girdiği zamanlarda hiç rahatsız olmuyorum. Tek amacım sağlıklı ve uzun ömürlü olması. Biraz daha araştırmam gerek sanırsam.

Kedimi 7 veya 8 aylıkken kısırlaştırdım. Nerede yaşıyorsunuz hocam size veteriner önerebilirim İstanbul Anadolu yakasındaysanız.

Açıkçası durduk yere bir hayvanı sakat etmek saçmalıktan ibaret. Kısırlaştırınca ömür uzuyorsa akıllı insanları kısırlaştıralım 300 400 yıl yaşasınlar. :D Kısırlaştırma olayı yanlış bir popüler kültür olarak Türkiyede yayıldı. Sokaktaki kedilerin popülasyonunu kontrol altına almak için 3/1 ini kısırlaştırmak doğru (keşke tüm canlılarda olsa) ama evde zaten üreyemeyecek bir kediyi kısırlaştırmak bence eziyetten ibaret. Doğru bulmuyorum tavsiye etmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı