Kedi kısırlaştırmak şart mı?

Bildiğim kadarıyla her kızgınlığa girip doğurma yapmadığında kanser benzeri hastalık riski artıyor. Bana veteriner öyle demişti diye hatırlıyorum da bir araştırma yapılabilir. Ben iki kızımı da kısırlaştırdim ilk kızgınlık sonrası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kedim 4 yaşında dişi ve kısır değil. Bir kez doğum yaptı. Maddi yönünden değil da daha çok davranışları vb. değişir mi diye korkuyorum.
Tecrübesi olan arkadaşlar var mı acaba?
Şu an n&d düşük tahıllı kuzu etli yetişkin maması kullanıyorum. Kısırlaştırılmış kedi maması mı almam gerekiyor artık?
Teşekkürler.

Kısırlaştırıldığında üreme sistemiyle ilgili hastalık riski olmuyor. Sadece östrüs döne miydi sanırım o dönemde olmaması gerekiyor. Kısırlaştırmada dişi olduğu için 3 gün kadar antibiyotik veriyorlar. Ameliyat sonrası kısır kedi mamasıyla belenmezse bazı kedilerde idrar yollarında daralma olabiliyormuş bu da böbrek taşlarının atımında kanamaya neden oluyor.

Kedini kısırlaştırılacağın yerde sen de ol mutlaka, benim kedimin kulağından üçgen şekilde parça almışlar, kısırlaştırılmadan önce yoktu o kesik.

Kediniz eğer bir kez doğum yaptıysa kısırlaştırmanız da fayda var. Hem onun için hem kendiniz için.

Kedini kısırlaştırılacağın yerde sen de ol mutlaka, benim kedimin kulağından üçgen şekilde parça almışlar, kısırlaştırılmadan önce yoktu o kesik.

Kısırlaştırmakta kararsız kaldım ne yazık ki. Veterinere sorsam gel kısırlaştıralım der hemen.

Kısırlaştırmakta kararsız kaldım ne yazık ki. Veterinere sorsam gel kısırlaştıralım der hemen.
Kısırlaştır.

En azından yumurtalıkları falan alınsın ki, o açıdan ömrü uzasın. Hem de popülasyonu kontrol altına alırsın. Bildiğim kadarıyla CYBH de olabiliyor kedilerde. Efendi efendi evinde yaşasın işte. Kısırlaştırmadığın kabahat.

Edit: 5 yaşında saykotekir bir oğluşum var. Allah'ım uzun ömürler versin.

Kısırlaştırın kediyi, ona zarar verecek bir şey değil. Kesik dediğim de şöyle bir şey, biz belediyede yaptırmıştık. Sokak kedilerine yapıyorlarmış bir daha kısırlaştırılmasın diye.

Dosya Ekleri

• 20230209_230832_lmc_8.4.jpg
    20230209_230832_lmc_8.4.jpg
    291,1 KB · Görüntüleme: 50
Kısırlaştırın kediyi, ona zarar verecek bir şey değil. Kesik dediğim de şöyle bir şey, biz belediye de yaptırmıştık. Sokak kedilerine yapıyorlarmış bir daha kısırlaştırılmasın diye.

Özellerde yapılmıyor belediyeler yağıyor yazdığınız gibi bende kedimi ilk belediyeye götürdüm kulağını keseceklerini söyleyince vazgeçip özelde yaptırdım.

Özellerde yapılmıyor belediyeler yağıyor yazdığınız gibi bende kedimi ilk belediyeye götürdüm kulağını keseceklerini söyleyince vazgeçip özelde yaptırdım.
Aynen ben de özelde yapmadıklarını öğrendim. Bu işlem yapıldığı zaman kedinin yanında değildim keşke olabilseydim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı