Rehber Kedi Sahiplenme ve Bakımı

Genel problem içerisindeki laktoz. Çünkü kedilerin sindirim sisteminde sütün içerisindeki laktozu sindirecek enzimler bulunmuyor. Bu yüzden süt sindirilip vücutta faydalı şekilde kullanılamıyor. Ayrıca ileri seviyede ishal yapıyor ki ishal kediler için çok çok ciddi bir tehdit.

Köpeklerde de mevcut galiba dediğim gibi artık süt vermiyoruz kedilere, salam, sosis, evde artan yemek veriyoruz. Makarna bile yemişti. Gerçi bizimkisini şımarttık yemek beğenmiyordu ama olsun hayatı roman gibiydi. 2 kere mahsur kaldı hayatını kurtarmıştık. 3 günden beri yok nedense en son dışarı çıkarken gördüm bana bakıyordu sonra göremedim.

Kedinin ne olduğunu yazsaymışsın keşke.

Kedimin aşısını yaptırdığım veteriner ısrarla yaş mama vermememi söylüyor, bunun bilinen bir sebebi var mıdır?
Fazla yaş mama diş taşına sebep olur ve ishal yapabilir hocam. Yaş mamanın mantığı arada kediyi ödüllendirmek için ve değişiklik için verilmesidir. Ayda maximum 2-3 defa verilmelidir.

Kedimin aşısını yaptırdığım veteriner ısrarla yaş mama vermememi söylüyor, bunun bilinen bir sebebi var mıdır?

Yaş mama bazı kedilerde isal yapabiliyor mesela benimki şu an 1 yaşını doldurdu galiba 1 yıl 3 aylık yavruyken yaş mama isal yapıyordu ama şu an düzeldi.

Fazla yaş mama diş taşına sebep olur ve ishal yapabilir hocam. Yaş mamanın mantığı arada kediyi ödüllendirmek için ve değişiklik için verilmesidir. Ayda maximum 2-3 defa verilmelidir.
Zaten haftada taş çatlasın 1 kere belki daha az veriyorum. Ödül amaçlı bir sorun olmaz heralde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…