Kedide kıtık oluşuyor

Ormanci81

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar,

2 yaşında bir Ragdoll'umuz var, dişi kendisi...
Kasım ayında yeni eve taşındık ve bu süreçte kendisini bayağı ihmal etmişiz, alt karın bölgesinde, boynunda falan kocaman kıtıklar olmuş ve bunları zamanında almayınca büyüyüp iyice keçeleşmişler. Büyük oranda çözdük, kestik biçtik tıraş ettik falan ancak sanki halen olmaya da devam ediyor gibi. Örneğin geçenlerde baktım kalçasına doğru arka ayağının baldır kısmında da tüyler kocaman şekilde birbirlerine girmişler ve sertleşmeye de başlıyorlar.

Bir veterinere sordum, B vitamini ve Biyotin miydi neydi onu içeren damlalar var onlardan kullanın tüyleri nemlenir biraz, çok kuruduğu zaman keçeleşip kıtık oluyorlar dedi. Bir damla aldım veriyorum gerçekten de tüyler biraz kendine geldi yumuşadı gibi. Ancak bu kıtık sorunu çok çoğaldı gibi özellikle son dönemde. Nasıl çözeriz bunu. Kıtık tarakları vesaire gibi şeyler de çok işe yaramıyor, uzun tüylü kedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kedim 7 yaşında bir nebelung. Dünyada ki tüyleri en ince ve sık kedi türü olabilir.
Toz gibi tüyleri var havada asılı kalacak kadar toz gibi. İpeksi ve yumuşacık. Nadir olan bir kedi türü ve bakımı zor. Hava temizleme makinesinin yanından gecince makinenin sensörleri algılıyor.

Robot süpürge ve hava temizleyicininin içi yüzde 95 oranında bizim kedinin toz halindeki tüyleri.
Bizim kedi kendini yalamayı çok sevmiyor ve genellikle uzandığı yattığı yerler hep kıtık oluyor.

Çözüm olarak düzenli olarak mümkünse 2 günde bir taranması gerekiyor. Ama benim kedi kendini taratmıyor, tırnağına bile dokundurtmuyor. Anca veteriner kesiyor/tarıyor.

Bu gibi bir senaryoda, Petkit'in tıraş makinesını aldık. Kıtık oluşan bölgeler sabit olduğu için damalı eşek gibi tıraş ediyoruz tüyleri.

Kısacası kıtığın çözümü öyle yağ/damla vs değil hocam. Kedinin bakımı maması vs önemli şeyler ama yine de kıtık sorununa tek çözüm tıraş etmek veya düzenli taramak.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı