Kedim Kızgınlık Döneminde

• Konuyu başlatan ipx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.754

ipx

Hectopat
Daha fazla  
1 Haftadır bana uyku uyutmuyor. Kurt gibi bağırmalar. Televizyona sürtüneyim derken düşürmeler gibi. Bu günde dışarı çıktım geldiğimde yatağımın üzerinde kedi dışkısı gördüm. Artık bağırmasın diye nöbet tutuyorum. Hızlı geçmesi için ne yapılabilir?

Eş almayı hiç istemiyorum kedi hastalıklı olabilir. Kısırlaştırma ameliyatını düşünüyorum ama gene içimde bir korku var.
Kısırlaştırma, hayvana eziyet olur. Eziyet çektirmek istemiyorsanız sağlıklı bir eş alın ve onları bir alana bırakın. Zaten birbirlerini gördükten 1-2 saat sonra çiftleşirler.

Not: Kısırlaştırmak eziyet değil, sağlıklıymış. Özür dilerim yanlış bilgilendirme için :(.

Son düzenleme:
Kısırlaştırma, hayvana eziyet olur. Eziyet çektirmek istemiyorsanız sağlıklı bir eş alın ve onları bir alana bırakın. Zaten birbirlerini gördükten 1-2 saat sonra çiftleşirler.
Öylede bunlarbi kere eş aldıktan sonra bitmiyor hep istiyorlar diye biliyorum.

Kısırlaştırma ev hayvanları için sağlıklı bir zorunlu uygulamadır. Eziyet olduğunu nereden çıkardınız? Hayvanlar bu dönemlerde salgıladıkları hormonlar yüzünden gereğinden fazla agresif ve kaçma eğiliminde olurlar. Hem kendilerine hem de dışarıya karşı zararlı ve savunmasız olabilirler. Zaman içerisinde genetik kökenlere bağlı olarak rahim kanseri veya yumurtalık kistleri meydana gelebilir. Bu şekilde beslediğiniz canlarınızın ömrü kısırlaştırılmış olanlara göre daha kısa olur. Bir canı ihmal yüzünden erkenden kaybetmek inanın en son isteğiniz olur. O yüzden ergenlik çağından sonra ivedi şekilde kısırlaştırılması uzun süre daha sağlıklı olması anlamına gelir. Modern kliniklerde hayvanınıza ilk önce anestezi için kan testleri istenir. Zaten uygun değilse hekiminiz uygun olmadığı kanaatine varır. Ona göre bir yol izlenir. 6 kedim var. Hepsini sokaktan kurtardım. Uzun yıllardır da kedi besliyorum. Kısırlaştırma daha sağlıklı hayvanlar için hayati öneme sahiptir. Birlikte nice uzun yıllara, sağlık ve mutluluklar dilerim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı