Kedim Kızgınlık Döneminde

Kısırlaştırma ev hayvanları için sağlıklı bir zorunlu uygulamadır. Eziyet olduğunu nereden çıkardınız? Hayvanlar bu dönemlerde salgıladıkları hormonlar yüzünden gereğinden fazla agresif ve kaçma eğiliminde olurlar. Zaman içerisinde genetik kökenlere bağlı olarak rahim kanseri veya yumurtalık kistleri meydana gelebilir. Bu şekilde beslediğiniz canlarınızın ömrü kısırlaştırılmış olanlara göre daha kısa olur. Bir canı kaybetmek inanın en son istediğiniz olur. O yüzden ergenlik çağından sonra ivedi şekilde kısırlaştırılması uzun süre daha sağlıklı olması anlamına gelir. Modern kliniklerde hayvanınıza ilk önce anestezi için kan testleri istenir. Zaten uygun değilse hekiminiz uygun olmadığı kanaatine varır. Ona göre bir yol izlenir. 6 kedim var. Hepsini sokaktan kurtardım. Uzun yıllardır da kedi besliyorum. Kısırlaştırma daha sağlıklı hayvanlar için hayati öneme sahiptir. Birlikte nice uzun yıllara, sağlık ve mutluluklar dilerim.
Teşekkürler mutluluk dileğiniz için. Ben hayatım boyunca 12'den fazla kediye ve köpeğe baktım ve bir çok video izledim. Videolar da çoğunlukla böyle denilirdi. "Kısırlaştır mayın" vesaire diye. Ben 3-5 yıldır böyle biliyordum. Teşekkürler bilgi için. Mesajımın altına not olarak ekleyip düzeltiyorum.
 
1 haftadır bana uyku uyutmuyor. Kurt gibi bağırmalar. Televizyona sürtüneyim derken düşürmeler gibi. Bu günde dışarı çıktım geldiğimde yatağımın üzerinde kedi dışkısı gördüm. Artık bağırmasın diye nöbet tutuyorum. Hızlı geçmesi için ne yapılabilir?

Hocam ilacı onun belli, ya yanına dişi bir arkadaş alacaksınız, ya da kısırlaştıracaksınız.
 

Geri
Yukarı