Kedim 4 gundur eve gelmiyor. 3 yildan beri bizdeydi. Sokak kedisiydi. Her zamanki gibi disari cikti, ama bu sefer gelmiyor. Kisir degil. Evime yakin yerlerde duruyor, miyavliyor. Ama eve gelmiyor, yakalatmiyor, kaciyor. Cok zayiflamis. Belediye bile yakalayamadi, kacti. Galiba annemin dedigine...
Bu konuyu acmistim. 2 gun sonra arabanin altinda oldugunu gorduk ve belediyeyle beraber yakaladik. https://www.technopat.net/sosyal/konu/kedi-4-guenduer-eve-gelmiyor.3350900/ Kedimizi nobetci veterinere goturduk. Bize sarilik olmadigini, ancak agzinda cok fazla enfeksiyon oldugunu ve...
Bu konulardan sonra her ne kadar uğraşsakta başaramadı, bana çok iyi son 12 gün yaşatsa da, 20 Ağustos'ta, 18:30-18:40- civarında böbrek yetmezliğinden, kansızlıktan ve bunların sonucunda ciddi, tetanustaki gibi kas spazmıyla beraber ayağını defalarca hareket ettirerek öldü. Ötanaziyi çok söyledim ama annem reddetti, maalesef ki acı çekerek öldü. İnanılmaz bir kediydi, huysuzdu, ciddiydi, nadirdi, olgundu, asla yaramaz değildi, kendi halindeydi. Eğer ufağı kısırlaştırmış olsaydık, bunca arada bir dışarı çıkıp günlerce gelmemesini her defasında bu kızgınlık dönemlerinde en azından ağız enfeksiyonu veya 1-2 kez sarılık yaşanmasına rağmen kısırlaştırsaydık muhtemelen dışarıya çıkmayacaktı veya çıksa da günlerce gelmemezlik yapmayacaktı, hala yaşıyor olacaktı. Nasıl oluyor da kısırlaştırmayı anneme çok kez teklif etsem de, iyice diretmedim bilmiyorum ve nasıl oluyor da veteriner de mi demiyor bilmiyorum bunca yaşadığı hastalığa rağmen kısırlaştırma diretmesini demiyor mu bilmiyorum. Kendimi affetmeyeceğim. Beraber yattığımız da oldu, beraber PC'ye baktığımız da oldu, bir çok kez beraber döner yediğimiz de. En çok sevdiği yemek döner idi. İLk sokaktan aldığımızda-daha doğrusu o bizim penceremize gelmişti, annem besleye besleye eve girmişti korkmuştum, iyi ki de girmiş ve bizimle seneler geçirmiş, eğer ki bu olaylar olmadan önce geçmişe dönebilseydim, kısırlaştırırdım ve evden çıkartmazdım. Veya eve oturma odasından girdiği gün mutfağın penceresini kapatsaydık evden yine çıkamamış olacaktı. Okuldan geldiğimde beni karşılardı, bir ara tırmık attığı için konu açmıştım, ancak keşke daha fazla tırmalasaydı ve izi kalsaydı. Tam da öldüğü saatlerde konuyu açmak istedim. 20 Ağustos tarihinde kolyesini çıkartarak gömdük, Ufak (2021-20.08.2024), huzur içinde yat, inşallah cennette görüşebiliriz, üstelik bu sefer 4 yıl beraber değil, sonsuza kadar beraber olalım. Bu dünyadan Ufak geçti.
Geride kalan kolye;
Eki Görüntüle 2291924
Geride kalan "Ufak" yazılı ev;
Eki Görüntüle 2291929
Ölmeden önce yattığı;
Eki Görüntüle 2291931
12 Ağustos, tedavi görürken;
Eki Görüntüle 2291936
10 Ağustos, su içerken;
Eki Görüntüle 2291938
3 Mayıs, 2024 dışarıyı izlerken;
Eki Görüntüle 2291939