Kedim öldü

Başınız sağ olsun göz göre göre böyle olması beni çok üzdü.

Eğer evde kedi besliyorsaniz erkek, disi fark etmez kediyi kisirlastirin. Maalesef ki asilari, herhangi bir sekilde sarilik ya da diger tedavisilerinde o kadar para verirken bir kisirlastirmadi annem, soyledim kisirlastirmasini birkac ay once ama sonraya atti. Bu sefer de emin degilim ama sanirim kizginliktan dolayi gitti ama pek kizgin falan degildi yine de emin degilim, (gelmedi geceleri de uyumadim, bir kere geldi onda da mutfagin penceresi acikti diye kacti, annem veterineri arayip acik mi diye soracakken) agzinda enfeksiyon olustu, muhtemelen bundan dolayi su icemedi ve yiyecek yiyemedi, gelmemeye devam etti ve belediyeyle yakalamaya calistik ama kacti, siddetli toplam 6 gunluk dehidrasyondan sonra kara cigerinde sorun, bobrek yetmezligi, kansizlik oldu. Bu kedi Maraş depreminde de gece disaridaydi, ona ragmen bir sey olmamisti. Kisirlastirsaydik cok yuksek ihtimal hala yasiyor olacakti, disariya ciksa bile (ev zemin kat, bundan dolayi cikiyor kizginlikta olmasa da gezip geri geliyordu birkac saat geziyordu sadece, ve bu yillardir boyle olunca normale donmustu kaygi, ancak hataydi) bu kadar süre gelmemezlik yapmazdi. Olay mama parasi veya asi parasi, tedavi parasi degil. Evde huzur olmadiktan sonra (eve huzur veriyordu Ufak) artan paranin degeri yok. Bundan sonra kedi bakmam, cunku alacagim kediyi kisirlastiracagimdan dolayi, bu Ufaga saygisizlik olabilir benim gozumde, cunku o siradan bir kedi degildi ve kisirlastirilmayi hak ediyordu. Yeni gelen kediyi de kisirlastirilmamazliktan dolayi ayni senaryo olabileceginden kedi beslemeyecegim.

Son düzenleme:
Eğer evde kedi besliyorsaniz erkek, disi fark etmez kediyi kisirlastirin. Maalesef ki asilari, herhangi bir sekilde sarilik ya da diger tedavisilerinde o kadar para verirken bir kisirlastirmadi annem, soyledim kisirlastirmasini birkac ay once ama sonraya atti. Bu sefer de emin degilim ama sanirim kizginliktan dolayi gitti, (gelmedi geceleri de uyumadim, bir kere geldi onda da mutfagin penceresi acikti diye kacti, annem veterineri arayip acik mi diye soracakken) agzinda enfeksiyon olustu, muhtemelen bundan dolayi su icemedi ve yiyecek yiyemedi, gelmemeye devam etti ve belediyeyle yakalamaya calistik ama kacti, siddetli toplam 6 gunluk dehidrasyondan sonra kara cigerinde sorun, bobrek yetmezligi, kansizlik oldu. Bu kedi Maraş depreminde de gece disaridaydi, ona ragmen bir sey olmamisti. Kisirlastirsaydik cok yuksek ihtimal hala yasiyor olacakti, disariya ciksa bile (ev zemin kat, bundan dolayi cikiyor kizginlikta olmasa da gezip geri geliyordu birkac saat geziyordu sadece, ve bu yillardir boyle olunca normale donmustu kaygi, ancak hataydi) bu kadar süre gelmemezlik yapmazdi. Olay mama parasi veya asi parasi, tedavi parasi degil. Evde huzur olmadiktan sonra (eve huzur veriyordu Ufak) artan paranin degeri yok. Bundan sonra kedi bakmam, cunku alacagim kediyi kisirlastiracagimdan dolayi, bu Ufaga saygisizlik olabilir benim gozumde, cunku o siradan bir kedi degildi ve kisirlastirilmayi hak ediyordu. Yeni gelen kediyi de kisirlastirilmamazliktan dolayi ayni senaryo olabileceginden kedi beslemeyecegim.
Bir arkadaşımın kedisi de öldüğünde bu şekilde düşünüyordu. Daha sonra aradan 1 ay kadar geçtikten sonra yeni bir kedi sahiplendi.
Şimdilik dinlenin, ancak daha sonra onun anısına yapabileceğiniz en iyi şey, sokaktan bir can kurtarmak olur bana kalırsa. Zaten hayvanseversiniz. Bir kedi daha sahiplenin, sineklik yaptırın, kısırlaştırın, aşılarını eksik etmeyin. Bu, Ufak'ın anısına saygısızlık olmaz aksine onun anısını yaşatmak olur. Bir başka Ufak alın, bir canı daha kurtarın sokaktan. Siz de çok daha iyi hissedeceksiniz bu şekilde emin olun.

Bu konulardan sonra her ne kadar uğraşsakta başaramadı, bana çok iyi son 12 gün yaşatsa da, 20 Ağustos'ta, 18:30-18:40- civarında böbrek yetmezliğinden, kansızlıktan ve bunların sonucunda ciddi, tetanustaki gibi kas spazmıyla beraber ayağını defalarca hareket ettirerek öldü. Ötanaziyi çok söyledim ama annem reddetti, maalesef ki acı çekerek öldü. İnanılmaz bir kediydi, huysuzdu, ciddiydi, nadirdi, olgundu, asla yaramaz değildi, kendi halindeydi. Eğer ufağı kısırlaştırmış olsaydık, bunca arada bir dışarı çıkıp günlerce gelmemesini her defasında bu kızgınlık dönemlerinde en azından ağız enfeksiyonu veya 1-2 kez sarılık yaşanmasına rağmen kısırlaştırsaydık muhtemelen dışarıya çıkmayacaktı veya çıksa da günlerce gelmemezlik yapmayacaktı, hala yaşıyor olacaktı. Nasıl oluyor da kısırlaştırmayı anneme çok kez teklif etsem de, iyice diretmedim bilmiyorum ve nasıl oluyor da veteriner de mi demiyor bilmiyorum bunca yaşadığı hastalığa rağmen kısırlaştırma diretmesini demiyor mu bilmiyorum. Kendimi affetmeyeceğim. Beraber yattığımız da oldu, beraber PC'ye baktığımız da oldu, bir çok kez beraber döner yediğimiz de. En çok sevdiği yemek döner idi. İLk sokaktan aldığımızda-daha doğrusu o bizim penceremize gelmişti, annem besleye besleye eve girmişti korkmuştum, iyi ki de girmiş ve bizimle seneler geçirmiş, eğer ki bu olaylar olmadan önce geçmişe dönebilseydim, kısırlaştırırdım ve evden çıkartmazdım. Veya eve oturma odasından girdiği gün mutfağın penceresini kapatsaydık evden yine çıkamamış olacaktı. Okuldan geldiğimde beni karşılardı, bir ara tırmık attığı için konu açmıştım, ancak keşke daha fazla tırmalasaydı ve izi kalsaydı. Tam da öldüğü saatlerde konuyu açmak istedim. 20 Ağustos tarihinde kolyesini çıkartarak gömdük, Ufak (2021-20.08.2024), huzur içinde yat, inşallah cennette görüşebiliriz, üstelik bu sefer 4 yıl beraber değil, sonsuza kadar beraber olalım. Bu dünyadan Ufak geçti.

Geride kalan kolye;

Eki Görüntüle 2291924

Geride kalan "Ufak" yazılı ev;

Eki Görüntüle 2291929

Ölmeden önce yattığı;

Eki Görüntüle 2291931

12 Ağustos, tedavi görürken;

Eki Görüntüle 2291936

10 Ağustos, su içerken;

Eki Görüntüle 2291938

3 Mayıs, 2024 dışarıyı izlerken;

Eki Görüntüle 2291939

2 Mayıs 2024 sığınağında uyurken;

Eki Görüntüle 2291940

27 Mart 2024 uyurken;

Eki Görüntüle 2291941

21 Eylül 2023 uyurken;

Eki Görüntüle 2291942

22 Ağustos 2023 uyurken;

Eki Görüntüle 2291943

14 Haziran 2023 uyurken;

Eki Görüntüle 2291952

1 Mayıs 2023 verdiği poz;

Eki Görüntüle 2291955

Ufak, (2021-20.08.2024)

Başınız sağ olsun hocam, Ufak'a Allah rahmet eylesin. 😢
Dayanamadım, ağladım. Allah Rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Aklıma 2 yıl önce ölen kedim geldi. Elimde öldü, veterinere zar zor getirmiştim. Gittiğimde yaşıyordu ama kemiği görünüyordu öyle kötüydü. 2 gün umutluca bekledik ve, öldü. Öleceğini beklemiyordum, ölümünü duyduğumda çok kötü oldum 2 saat ağladım. Allah Rahmet Eylesin. Hem Ufuğa hem de benim rahmetli kedime....

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı