Kedim sürekli muhabbet kuşlarını avlamaya çalışıyor

CHRİS W4LKER

Decapat
Katılım
5 Mayıs 2021
Mesajlar
2.990
Çözümler
10
Evet böyle bir sorunum var. Tam hatırlamıyorum 2-3 hafta önce bir kedi almıştık ve bunun konusunu açmıştım. Kedi şu an turp gibi sağlıklı. Rahatsızlığı yok. Ancak muhabbet kuşlarını rahat bırakmıyor. İlk başta uzaktan izliyor. Kafasını aşağıya doğru eğip onları sessizce izliyor. Sonra birdenbire koşup yakalamaya çalışıyor. Son anda yakalayacakken kuşu kaçırdık biz. Bir ara kuşları çıkarmıştık, o zaman bu dediğimi yapmıştı. Artık bildiğimiz için onun yanında kuşu çıkarmıyoruz dışarıya. Ama kafesin içinde oldukları zaman ise, kafese tırmanıp patisini kafesin içine sokmaya çalışıp pençelerini açıyor. Onları yukarıdan tutmaya çalışıyor. Kuşların ödü patlıyor, oradan oraya zıplıyor kafesin içinde. Kediye kızıp kafesin üstünden almamıza rağmen. Bir süre sonra bir bakıyoruz yine aynı şeyi yapmaya çalışıyor. Farklı odalara koyduk. Bu sefer kedi kendi odasının içinde kalınca canı sıkılıyor odadan çıkıyor geziyor etrafta. Sonra bir bakıyoruz kuşların odasına girmiş yine kafesin üstüne tırmanmış. Ne yapacağız? Kedinin kuşlara zarar vermemesini ona öğretmek için ne yapmalıyız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kediye onu öğretemezsin. Kedinin doğasında var. Benim anlamadığım, yanlış anlamayın ama beyni olan siz misiniz kedi mi ? Kuşların olduğu odayı kapatıp, girmesini engellemek nasıl bu kadar zor olabilir ? Bir de şu nasıl bir cümle "artık kedinin yanında kuşu çıkarmıyoruz" ? Ya anlatımınız yanlış ya da aşırı farklı düşüncede insanlarsınız. Siz genel olarak yanlış yapmışsınız bence.
 
Kediler doğaları hali ile kuş avlamaya elverişli idir.
Neden kuşun yanina kedi aldiniz ki?
Yapabileceğiniz kuşları farklı bir odada çıkartıp kediyi de o odaya sokmamaktir.
 
Kediler doğaları hali ile kuş avlamaya elverişli idir.
Neden kuşun yanina kedi aldiniz ki?
Yapabileceğiniz kuşları farklı bir odada çıkartıp kediyi de o odaya sokmamaktir.
Bunu biliiyorum zatende bazen görüyorum internette, kediler ev kuşlarına zarar vermiyor. Yanında ona bir şey yapmıyor. Bir de benim kedi evcil kedi, cins kedi. Sokak kedisi değil.

Kedinizi sahiplendiyseniz içgüdüsel olan bir şey
Sokaktan sahiplenmemiştim. Cins kedi. Bizim akrabaların kedisi doğurmuş. 2 aylık olunca bize verdiler.

Bir de şu nasıl bir cümle "artık kedinin yanında kuşu çıkarmıyoruz" ? Ya anlatımınız yanlış ya da aşırı farklı düşüncede insanlarsınız. Siz genel olarak yanlış yapmışsınız bence.
Nasıl yani nasıl bir cümle? Demek istediğim kuşları kafesinden çıkarıyoruz arada sırada. Evin etrafında uçuyorlar. Kedi o odadayken kuşu çıkarmıyoruz demek istemiştim. Önceden çıkarmıştık ve saldırmaya çalıştı. Bu yüzden artık çıkarmıyoruz. Her bir şeyde bir şey arıyorsunuz ya. Her şeye bir lafınız var.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı