Kedide muhtemelen iç parazit vardır. Bizim de 2 aylıkken oğlum paşa bir anda yemek yemeyi kesti çok az yiyiyordu ve 1 hafta sonrasında zayıfladı, karnı boştu. Sonra dışkısında tenya kurdu gördüm canlı çıktı içinden hemen veterinere götürdük ve tedavileri yapıldı ve bağırsak florası düzeltici mama kullandı mama ek olarak takviye besin ilaç değil probiyotik, onun adı "Reinforces Natural Defences Kitten" bunu kediye sabah akşam şırınga ile verebilirsiniz tabi öncelikle veterinere sorun uygun olur mu diye, 1 haftada 7 paket yarı sabah, yarı akşam kullanıldığında bitiyor.
Ayrıca kediyi sahiplendiyseniz aşılarını yaptırın ve düzenli iç dış parazit aşısı yapılsın, ilk zamanlarda masraflı olabiliyor ama sonuçta o artık sizle yaşayacak ve onun sağlığı sizi de etkileyecek. Aşı yaptırılmamış kedilerin sahipleri çok fazla hastalığa yada soruna yakalabiliyor. Benim iki kedim var ve düzenli olarak 2 ayda bir aşılarını yaptırıyorum ayrıca her ikisini de aldığımda 15 günde bir olmak üzere 5 aşı yapılıyor lösemi, karma, kuduz gibi aşıları ve bunlar oldukça önemli.
İç parazit yüzünden kediden size bulaşırsa bildiğim kadarı ile tedavisi yok bazı parazitlerin ve ömür boyu size sıkıntı yaratır, düzenli ilaç kullanmak zorunda kalırsınız.
Kediler ile ilgili her türlü sorunuzu cevaplarım, yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Alıntı yaparak sorunuzu yazın cevap veririm.