Arkadaşlar dün odamın içinde otururken biraz bunaldığım için hava almak için balkona sigara içmeye çıktım, biraz oturup sokağı seyrettikten sonra odama geri döndüğümde monitörün bu şekilde olduğunu gördüm. Bunu düzeltebilmemin bir yolu var mı? Yoksa bana mönitor önerir misiniz?
Düzelmez dostum, aslında tamiri var, fakat zaten yeni bir panel alman ile aynı fiyata denk gelecek ya da daha pahalı olacak. Geçmiş olsun, senden ricam kimseye bir panel taktırma piyasadaki çoğu panel sahte, 144hz yi bırak 60 hz bile değiller, dikatli ol.
Arkadaşlar dün odamın içinde otururken biraz bunaldığım için hava almak için balkona sigara içmeye çıktım, biraz oturup sokağı seyrettikten sonra odama geri döndüğümde monitörün bu şekilde olduğunu gördüm. Bunu düzeltebilmemin bir yolu var mı? Yoksa bana mönitor önerir misiniz?
Hocam buz küpünü ekrana koyup fön makinesıyla ekranda erit bir ihtimal düzelir. Benim de ekran çatlamıştı bu şekilde olmuştu düzeltmiştim, ama çatlak izi gitmiyor hocam siyahlıklar gidiyor sadece.
Düzelmez dostum, aslında tamiri var, fakat zaten yeni bir panel alman ile aynı fiyata denk gelecek ya da daha pahalı olacak. Geçmiş olsun senden ricam kimseye bir panel taktırma piyasadaki çoğu panel sahte, 144Hz'yi bırak 60 Hz bile değiller, dikatli ol.
Hocam bu panellerde bir çok farklı katman var, burada lcd zarar görmüş, yani görüntüyü veren, küçük ledlere kadar, fark etiyseniz ışık vermiyorlar, hasar görmüşler, bunu ,düzeltmeniz aşırı maliyetli. Sakın kurcalamayın zarar artar, ben teknisyenim, sakın ama sakın uğraşmayın. bu haliyle kalsın.
Kediniz için ekran koruyucu kullanmanız gerekiyor, ekran koruyucu yapıştırın bir daha sorun yaşamazsınız.
Hocam bu panellerde birçok farklı katman var, burada LCD zarar görmüş, yani görüntüyü veren, küçük LED'lere kadar, fark etiyseniz ışık vermiyorlar, hasar görmüşler, bunu, düzeltmeniz aşırı maliyetli. Sakın kurcalamayın zarar artar, ben teknisyenim, sakın ama sakın uğraşmayın. Bu haliyle kalsın.
Kediniz için ekran koruyucu kullanmanız gerekiyor, ekran koruyucu yapıştırın bir daha sorun yaşamazsınız.
Tamiri olmayan parçalarda aklınıza gelemyecek kadar şehir efsaneleri mevcut. Arkadaşın yaptığı asıl işlem fön makinesi ile ısı vermek, beli bir oranda bazen işe yarabiliyor fakat sadece belirli kararmış bir bölgeyi tamir edebilir, bunun bir çok sebebi var.
Cihazınız tamir etmez sadece bir kısmını daha iyi bir hale getirme olasılığı var.
Fön makinesi yerine bu işlemlerde sıcak hava tabancası kullanıyoruz genelde.
Hocam saçma gelebilir biraz ama deneyin benim monitörüm VA panel çoğunğulu gitmişti siyah yerin. Ekranı yatırın yere buzu üstüne koyun fön makinesıyla buzu eritin yavaşça.
Hocam saçma gelebilir biraz ama deneyin benim monitörüm VA panel çoğunğulu gitmişti siyah yerin. Ekranı yatırın yere buzu üstüne koyun fön makinesıyla buzu eritin yavaşça.