Kedinin yanağı neden şişer?

DepWeb

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, kedim bazen mantar oluyordu ve biz de internetten kekik yağının iyi geldiğini öğrendik. Yaklaşık 1 ay önce mantarı gerçekten geçirdi ve o bölgede bir daha mantar çıkmadı. Fakat bugün sabah kedimi severken yanağında bir yara fark ettim. Bunun yine mantar olabileceğinden korkarak evdeki saf kekik yağını sürdüm, daha hızlı geçirir diye düşündüm. Ancak öyle olmadı. Kedim deli gibi koşmaya başladı, ağzından salyalar akmaya başladı ve yanağı ile iç kısmı şişti. Hatta en sevdiği yaş mamadan bile yemedi. Ne yapmalıyım? Açıkçası veterinere gitme bütçem şu anda kısıtlı. Ne yapmam gerektiği konusunda yardıma ihtiyacım var. Kedimin sağ yanağı diğerine göre oldukça şişmiş durumda.

Dosya Ekleri

• IMG_20240903_020659.jpg
    IMG_20240903_020659.jpg
    75,8 KB · Görüntüleme: 244
Arkadaşlar, kedim bazen mantar oluyordu ve biz de internetten kekik yağının iyi geldiğini öğrendik. Yaklaşık 1 ay önce mantarı gerçekten geçirdi ve o bölgede bir daha mantar çıkmadı. Fakat bugün sabah kedimi severken yanağında bir yara fark ettim. Bunun yine mantar olabileceğinden korkarak evdeki saf kekik yağını sürdüm, daha hızlı geçirir diye düşündüm. Ancak öyle olmadı. Kedim deli gibi koşmaya başladı, ağzından salyalar akmaya başladı ve yanağı ile iç kısmı şişti. Hatta en sevdiği yaş mamadan bile yemedi. Ne yapmalıyım? Açıkçası veterinere gitme bütçem şu anda kısıtlı. Ne yapmam gerektiği konusunda yardıma ihtiyacım var. Kedimin sağ yanağı diğerine göre oldukça şişmiş durumda.

Veterinere götür yine de baksın, tedavi fiyatını öğren ciddi bir şey olabilir.

En kısa sürede veterinere götürün. Başka çareniz yok.

Şu an şiş durdu ne iniyor ne şişiyor. Dediğim gibi bütçem şu an yok ve ayrıca gece 2.30 nöbetçi veteriner olduğunu sanmıyorum.

Gece burada bulabileceğimi sanmıyorum.

1. Akneler: İnsanlarda olduğu gibi kedilerde de sivilceler görülebilir. Bu iltihaplar, siyah noktalar, püsküller olarak belirtilir.
  2. Böcek ısırığı: Arı ya da farklı böceklerin ısırması, sokması kedilerin yanağının şişmesine sebep olabilir.
  3. Apse: Farklı sebeplerden dolayı oluşabilecek olan apseler de şişme ile sonuçlanabilir.
  4. Kas iltihabı: Parazitle, enfeksiyon, iç metabolizma bozukluğu bu durumlara neden olabilir?
  5. Hematom: Yaralanmalar, yüksekten düşme bu durumlara neden olabilir?
  6. Alerjik reaksiyonlar: Kedinin alerjen bir etkiye sahip olması yanak şişmesi ile sonuçlanabilir.

Maalesef bizde veteriner değiliz. Nöbetçi varsa vardır yoksa sabahı bekleyin. Aşırı ciddi bir durum olmayabilir de.

Sabah götürsem bir şey olur mu acaba? Burada veterinerlik okuyan birini bulurum umidiyle açmıştım bu konuyu inşallah çıkar birisi.

Kedinin yanağı 500 farklı ihtimalle şişmiş olabilir bir fotoğraf ile dünyanın en iyi veterineri bile anlamaz anca tavsiye verir ciddiyse sabahı çıkartsın diye.

Hocam kekiği surdukten sonra deli gibi koşmaya başladı.

Yara falan olmuştur sürünce yanmıştır muhtemelen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı