Kedinin yanağı neden şişer?

Benimkiler bahçede arılarla oynaşırken böyle oluyordu, seninkinin durumu farklı olabilir.

Yarın götürürsün veterinere endişe etmene gerek yok.

1. Akneler: İnsanlarda olduğu gibi kedilerde de sivilceler görülebilir. Bu iltihaplar, siyah noktalar, püsküller olarak belirtilir.
  2. Böcek ısırığı: Arı ya da farklı böceklerin ısırması, sokması kedilerin yanağının şişmesine sebep olabilir.
  3. Apse: Farklı sebeplerden dolayı oluşabilecek olan apseler de şişme ile sonuçlanabilir.
  4. Kas iltihabı: Parazitle, enfeksiyon, iç metabolizma bozukluğu bu durumlara neden olabilir?
  5. Hematom: Yaralanmalar, yüksekten düşme bu durumlara neden olabilir?
  6. Alerjik reaksiyonlar: Kedinin alerjen bir etkiye sahip olması yanak şişmesi ile sonuçlanabilir.

Maalesef bizde veteriner değiliz. Nöbetçi varsa vardır yoksa sabahı bekleyin. Aşırı ciddi bir durum olmayabilir de.
Muhtemel olarak sonuncusu. Bence alerjisi vardı. Allah'ım inşallah bir şey olmaz
Kedinin yanağı 500 farklı ihtimalle şişmiş olabilir bir fotoğraf ile dünyanın en iyi veterineri bile anlamaz anca tavsiye verir ciddiyse sabahı çıkartsın diye.

Yara falan olmuştur sürünce yanmıştır muhtemelen.
Onun için zaten

Sabah götürsem bir şey olur mu acaba. Burada veterinerlik okuyan birini bulurum umidiyle açmıştım bu konuyu inşallah çıkar birisi
Kekik yağını sürünce canı yanmıştır yani ciddi bir şey de olabilir küçük bir yarada olabilir ama her türlü veterinere götürmeniz lazım. Hali ve hareketleri nasıl acaba? Bu geceyi geçirseniz bile kesinlikle sabah ilk iş veterinere götürün.

Kedinin yanağı 500 farklı ihtimalle şişmiş olabilir bir fotoğraf ile dünyanın en iyi veterineri bile anlamaz anca tavsiye verir ciddiyse sabahı çıkartsın diye.

Yara falan olmuştur sürünce yanmıştır muhtemelen.
Babamda yanmıştır o kesin muhtemelen o yüzden olmuştur dedi kendisi yarasına uygulamıştı yandığını belirtmişti

Kekik yağını sürünce canı yanmıştır yani ciddi bir şey de olabilir küçük bir yarada olabilir ama her türlü veterinere götürmeniz lazım. Hali ve hareketleri nasıl acaba? Bu geceyi geçirseniz bile kesinlikle sabah ilk iş veterinere götürün.
Hiç haraket etmek istemiyor uyumaya çalışıyor uyuyamiyor tüyleri sepsert ve böyle boz boz oldu. İnşallah daha fazla dili şişip boğazını tikamaz.

Muhtemel olarak sonuncusu. Bence alerjisi vardı. Allah'ım inşallah bir şey olmaz.

Allah korusunda, pek ciddi bir şey değildir. Farklı bir şey yedi mi bugün? Yaz olduğu için sinek dolu etraf belki zehirli ya da dikenli bir şeye denk gelmiştir.

Allah korusunda, pek ciddi bir şey değildir. Farklı bir şey yedi mi bugün? Yaz olduğu için sinek dolu etraf belki zehirli ya da dikenli bir şeye denk gelmiştir.
Ya bence yara bölgesine uyguladığımız kekik yağından oldu bu olay orayı yalayinca ağzı yüzü sisti ya

Kekik yağı ağır bir yağ. Seyrelterek kullansan daha iyi olur. Direk kullanman yarayı daha çok tahriş edebilir belki ondan canı çok yanmıştır. Bir de bu tür tedavi yöntemleri hayvanlara uygulamak doğru değil. Mantar sorunu varsa hayvanlara özel ilaçlar var. Benim kedimde de mantar gibi kabuklanma vardı. Sprey vermişlerdi düzenli kullandıktan sonra daha tekrarlamadı.

İnternetten yaşadığınız bölgedeki nöbetçi veterinerleri bir aramayı deneyin. WhatsApp dan onlarla konuşsanız belki daha doğru tavsiye verirler.

Kekik yağı ağır bir yağ. Seyrelterek kullansan daha iyi olur. Direk kullanman yarayı daha çok tahriş edebilir belki ondan canı çok yanmıştır.
İnşallah ondan canı acıyıp şişmiştir başka bir şey olursa ...

İnternetten yaşadığınız bölgedeki nöbetçi veterinerleri bir aramayı deneyin. WhatsApp dan onlarla konuşsanız belki daha doğru tavsiye verirler.
Şuan gece nöbetçi veterinerlerin bazılarını aradım fakat cevap vermiyorlar yada muzik caliyor.

İnşallah ondan canı acıyıp şişmiştir başka bir şey olursa...

Kötü enerji çağırmayın, hiçbir şey olacağını sanmıyorum. 8 yaşlarında 2 kedim var bir sürü böyle olay oldu. 2 haftaya hatırlamazsınız bile. Yanmış olması daha iyi bence binbir türlü alerji çeşidi var. Yara olması daha iyidir.

Kötü enerji çağırmayın, hiçbir şey olacağını sanmıyorum. 8 yaşlarında 2 kedim var bir sürü böyle olay oldu. 2 haftaya hatırlamazsınız bile. Yanmış olması daha iyi bence binbir türlü alerji çeşidi var. Yara olması daha iyidir.
Yalnız karıştı yaraya yağ sürdünüz ve şişti mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı