Kediye geçici yuva bulmak

Trepeci

Hectopat
Yaklaşık 3 aydır erkek kedi besliyorum. Sahiplendiğimde 2 aylıktı. Şu an ise yaklaşık 5 aylık ve gayet de alıştım ona o da bana alıştı. Malûm üniversiteler tekrar açılınca mecbur başka şehre gitmek zorundayım ve evdekiler de kediyi istemiyor. Üniversiteye gitmeden başka birine ver öyle git diyorlar. Ne kadar ikna etmeye çalıştıysam da ikna olmadılar. Gideceğim şehirde de yurtta kalacağım. Eve çıksam yanıma alacaktım ama ev fiyatları da pahalı olduğu için çıkamadım. Keratayı da başka birine sahiplendirip gitmek istemiyorum. Aklım hep bunda kalır yanı unutmam uzun süre alır diye düşünüyorum. Tanıdık biri de yok geçici süre bırakabileceğim. Yabancı birine geçici bir süre verebilirsem tekrar bana geldiğinde beni unutmuş olur mu hiç bilmiyorum sonuçta 7-8 aylık bir süreden sonra tekrar bana gelmiş olacak. Kocaman kedi olur artık o zamana kadar. Şu an kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum okulun açılmasına da az bir zaman kaldı. Son günlerini yaşıyor şu an evde. Fikir verebilecek şöyle yaparsan daha iyi olur vesaire diyecek olan var mı?

Üniversitede arkadaşlarınıza sordunuz mu hocam evde kalacak olan varsa belki onlar almak ister. Hem sizde arada bir gidip bakmış olursunuz. Arkadaşınız yoksa bile üniversitelerin Instagram vs. yerlerde itiraf sayfaları olur oraya bir söyleyin bu durumu belki biri almak ister.

İyi bir veteriner bulursanız anlaşabilirsiniz. Veya Sahibinden sitesinden bir ilan oluşturup şartlarınızı yazarsınız, belki kabul edebilecek kişiler çıkar.

Tanıdık biri geçici olarak bakabilir ama yabancı birinin geçici olarak bakacağını sanmıyorum. 7-8 Ay geçici olarak kimse bakmaz çünkü bakan kişi de ister istemez bağlanacaktır. Ya tanıdığınız birine bakması için verin ya da direkt sahiplendirin.

Üniversitede arkadaşlarınıza sordunuz mu hocam evde kalacak olan varsa belki onlar almak ister. Hem sizde arada bir gidip bakmış olursunuz. Arkadaşınız yoksa bile üniversitelerin Instagram vs. yerlerde itiraf sayfaları olur oraya bir söyleyin bu durumu belki biri almak ister.

Eve çıkmış olan arkadaşım var ama aramız pek iyi değil. Yine de aklımın bir köşesinde bulunsun sağ olun. Son çare olarak değerlendirebilirim.
Tanıdık biri geçici olarak bakabilir ama yabancı birinin geçici olarak bakacağını sanmıyorum. 7-8 Ay geçici olarak kimse bakmaz çünkü bakan kişi de ister istemez bağlanacaktır. Ya tanıdığınız birine bakması için verin ya da direkt sahiplendirin.
Evet ben de öyle düşünmüştüm. 7 8 ay uzun bir süre. Geçici sahiplenen kişi tekrar vermeyi kabul etse bile kedi gelmek istemeyebilir. İşin bir de o tarafı var.
Nenem iki katlı müstakil bir evde yaşıyor. Ama evin içerisine almaz kediyi. Babam mamasını suyunu koyarız o orada durur gider gezer geri gelir falan diyor ama ben hiç olumlu bakmıyorum bu fikre. Sonuçta kedi evde doğmuş 5-6 aylık ev kedisi. Hiç sokak görmemiş. Dün de dışarı çıkardım. Tekrar eve çıkmıyor kedi. Geziyor hopluyor zıplıyor. Babam da kedi dışarıyı istiyor toprak istiyor vesaire deyip kendi fikrini destekliyor. Nenemin evinde ağaç toprak falan da var ama evin önü sokağa bakıyor ve bayağı da kedi var oralarda. Hepsi de bundan büyük çete gibi geziyorlar. Benim kedinin orada yaşama ihtimali nedir ne kadar mantıklı bir fikir bu bilemedim.

Son düzenleme:
Nenemin evinde ağaç toprak falan da var ama evin önü sokağa bakıyor ve bayağı da kedi var oralarda. Hepsi de bundan büyük çete gibi geziyorlar. Benim kedinin orada yaşama ihtimali nedir ne kadar mantıklı bir fikir bu bilemedim.
Bizim burada çete gibi kediler geziyor. Ama bizim evin önüne baktığımız kedimiz giip onlarla arkadaş oldu. O iş hiç belli olmuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı