Keenetic Carrier DSL AC1200 vs Keenetic Extra DSL AC1200

Metin karayel

Decapat
Selam 2020 yılndan beri ZyXEL T20a modem kullanıyorum ama cihaz artık ömrünu doldurmuş gibi. Bu yüzden yeni bir modem almak istiyorum. Fikir almak iyi olur diye düşündüm.

Önümde 2 seçecek var.:
  1. Keenetic Carrier DSL AC1200 Dual Band USB2.0 VPN WPA3 fiber destekli VDSL2 / ADSL2+ modem router OVY-KN-2111-01EN ve fiyatı 1500 TL.
  2. Keenetic Extra DSL AC1200 Mesh Wi-Fi 5 Dual Band MI-MIMO VDSL2 / ADSL2+ modem 4-port fiber router ve fiyatı 2200 TL.
Birini alacağım. Almışken tam almak daha mantıklı geldi. Bir daha sorun yaşamak istemem açıkçası.
Biraz araştırdım ama modem konusunda pek iyi geçmişim yok. Garanti olsun diye buraya yazdım. Gözüm kapalı almak istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

isletim-sistemli-modem-Keenetic-Extra-DSL-incelemesi116068_0.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

İkisi arasında pek fark yok, Carrier DSL yeni seri üretim, tercih edebilirsiniz. Extra DSL'e o fiyatı vermeye değmez, zaten piyasada stok pek bulunmadığı için fiyat şişirilmiş. Bunların dışında Carrier DSL modelinin ethernet yuvaları 100Mbps desteklerken, Extra DSL'in ethernet yuvaları 1000Mbps (1Gbps) destekliyor. İlerde FTTH altyapıda kullanılacaksa Carrier DSL darboğaz yaratır. Buna rağmen Extra DSL'in fiyatı şu an çok pahalı.

İleriye dönük olarak 1000Mbps (1Gbps) destekli bir modem almak isterseniz V12 modelini inceleyebilirsiniz:

Keenetic olarak Hopper DSL modeli incelenebilir, bu model de pahalı, özellik olarak WİFİ6 destekliyor.

Ürünleri kullanmadım, tercih size kalmış. Son olarak; Carrierl DSL 128MB DDR3 bellek barındırırken, Hopper DSL ve Extra DSL 256MB DDR3 bellek barındırıyor.

Son düzenleme:
Sitesine bakıldığında ikisinin arasında özellik olarak fark yok ve Carrier DSL daha güncel.
teşekkürler

Selam,

İkisi arasında pek fark yok, Carrier DSL yeni seri üretim, tercih edebilirsiniz. Extra DSL'e o fiyatı vermeye değmez, zaten piyasada stok pek bulunmadığı için fiyat şişirilmiş. Bunların dışında Carrier DSL modelinin ethernet yuvaları 100Mbps desteklerken, Extra DSL'in ethernet yuvaları 1000Mbps (1Gbps) destekliyor. İlerde FTTH altyapıda kullanılacaksa Carrier DSL darboğaz yaratır. Buna rağmen Extra DSL'in fiyatı şu an çok pahalı.

İleriye dönük olarak 1000Mbps (1Gbps) destekli bir modem almak isterseniz V12 modelini inceleyebilirsiniz:

Keenetic olarak Hopper DSL modeli incelenebilir, bu model de pahalı, özellik olarak WİFİ6 destekliyor.

Ürünleri kullanmadım, tercih size kalmış. Son olarak; Carrierl DSL 128MB DDR3 bellek barındırırken, Hopper DSL ve Extra DSL 256MB DDR3 bellek barındırıyor.
çok teşekkürler

Son olarak; Carrierl DSL 128MB DDR3 bellek barındırırken, Hopper DSL ve Extra DSL 256MB DDR3 bellek barındırıyor.
Şunu da belirtmekte fayda var; Extra DSL olarak piyasa da 2 farklı model var. Biri eski, diğeri yeni üretim. Yeni model kodu: KN-2112 Eski Model kodu : KN-2111. Aralarında teknik farklılıklar var, yeni modelde çeşitli iyileştirmeler yapğılmış LAN bağlantı hızı ve ram miktarı vs. Satın alırken buna dikkat edilmeli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı