Keenetic Carrier DSL ile sadece Wi-Fi 4 çalışmıyor

321maximum321

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, Keenetic Carrier DSL cihazım gayet stabil bir şekilde çalışıyorken herhangi bir müdahalede bulunmadığım halde bir anda 2.4 GHz özelliğinin çalışmadığını ancak 5 GHz özelliğinin çalıştığını görüntülemekteyim. Modemin ara yüzüne girdiğimde 2.4 GHz aktif gözükmekte ve SSID gizli değildir. Bu sorunu yaklaşık bir haftadır yaşamaktayım ve yoğunluğum olduğundan dolayı bir türlü ilgilenecek zamanı bulamadım ve modemi 5 GHz modunda mesafeden kaynaklı kopma sorunlarıyla kullanmaya devam ettim ancak bugün fırsat bulabildim, sırasıyla ve yaptığım her adımdan sonra test ederek şu işlemleri uyguladım; 2.4 ve 5 GHz bantlarını isimlerini değiştirerek birbirinden ayırdım ancak yine 5 GHz ağını görebiliyorken 2.4 GHz ağını görüntüleyemedim, modemi yeniden başlattım, 2.4 GHz bandının kanalını otomatikten manuel sayılara çektim, modemin DNS özelliğini (reklam engelleme vs.) Kapattım, modemi son sürüme güncelledim ve en son olarak bir kürdan yardımıyla fabrika ayarlarına döndürdüm ancak bu yaptığım işlemlerin hiçbirisi 2.4 GHz bandını aktif etmedi. Şu an telefonum üzerinden modemi sadece 5 GHz bandında kullanabiliyorum ve biraz önce belirttiğim gibi mesafe kaynaklı kopma sorunları yaşıyorum. Eskiden modem 2.4 GHz ve 5 GHz arasında otomatik geçişler yapıyordu ancak şu an uzaklaşsam bile 5 GHz olarak bağlanıyor ve iyice uzaklaşınca sinyal tamamen kopuyor. Sizlerden bu sorunum ile alakalı yardımlarınızı istiyorum, şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Modemin arayüzünde 2.4 ün bulunduğu kısım aktif görünüyor mu? Değişiklik yapılıyor mu? Yapılıyorsa eğer 2.4 ün wifi ismini değiştirin ve kontrol kanalı ayarı otomatik ya da 13 ise 6 ya da 11 e ayarlayıp deneyin.
Evet hocam aktif olarak gözüküyor ve söylediklerinizi konuyu açmadan önce yaptım ancak herhangi bir düzelme olmadı.

Evet hocam aktif olarak gözüküyor ve söylediklerinizi konuyu açmadan önce yaptım ancak herhangi bir düzelme olmadı.
Modem kaynaklı olabilir o zaman. Elektrik kesintisi falan olduysa bazen zarar görebiliyor. Keenetic le de site üzerinden görüşün isterseniz belki farklı birşey deneyebilirler.

Modem kaynaklı olabilir o zaman. Elektrik kesintisi falan olduysa bazen zarar görebiliyor. Keenetic le de site üzerinden görüşün isterseniz belki farklı birşey deneyebilirler.
Ben de muhtemelen modem kaynaklı olduğunu düşünmekteyim çünkü evdeki hiçbir cihaz modemin 2.4 GHz ağını Wi-Fi listesinde görüntüleyemiyor... En yakın zamanda Keenetic ile iletişime geçeceğim ve garanti kapsamında cihazın onarımını isteyeceğim. İlginiz için çok teşekkür ederim hocam, iyi akşamlar diliyorum.

Ben de muhtemelen modem kaynaklı olduğunu düşünmekteyim çünkü evdeki hiçbir cihaz modemin 2.4 GHz ağını Wi-Fi listesinde görüntüleyemiyor... En yakın zamanda Keenetic ile iletişime geçeceğim ve garanti kapsamında cihazın onarımını isteyeceğim. İlginiz için çok teşekkür ederim hocam, iyi akşamlar diliyorum.
Rica ederim iyi akşamlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı