Keenetic Extra DSL AC1200 sürekli DSL kesiliyor

Arkadaşlar aynı sorunu yaşıyordum bu kesinlikle modemle alakalı değil, şimdi size birazdan çözümü söyleyeceğim, bu sorun eve gelen altyapının dayanıksız olmasından kaynaklanıyor, bunu halletmenin tek yolu ise TT ile görüşüp kabloları yeniletmek olur. Şimdi çözüme gelirsek bir hattın değeri 11DB lin altında ise internet sürekli kopar. (Tanılama>DSL kısmına girip hat değerlerinizi kontrol edebilirsiniz). VDSL/ADSL bağlantısı kısmına girip oradan ek ayarlara tıklayın orada varsayılan olarak 8DB sabitlenmiştir bu değeri ne kadar yükseltirseniz internetiniz o kadar stabil çalışır, mesela ben deneye deneye 15DB'le sabitledim internet hızım 35MB'den 31MB'ye düştü ama şu an kopma yaşamıyorum.

Sağlayıcı oraya müdahale edemiyor. Sağlayıcı istediği ismi belirlesin, Keenetic arayüzünde siz ne isim koyduysanız o gözükür ve herhangi bir karışıklığa neden olmaz. Mesela birden fazla WAN kullanılıyorsa WAN, WAN2 şeklinde yapılır. Öncelikler de buna göre ayarlanabilir. Tek WAN varsa zaten öncelik ayarlanacak bir durum söz konusu değil.

Ben Viva modelini bu şekilde kullanıyorum. WAN portundaki Türk Telekom hattımı WAN, 4. LAN portunu WAN'a çevirip taktığım Türknet hattımı da WAN2 olarak isimlendirdim. Bağlantı Öncelikleri sayfasında kuralları da buna göre ayarladım. Bazı clientlar sadece WAN kullansın, bazıları normalde WAN2 kullansın WAN2 düşerse WAN kullansın gibi ayarlar yaptım. Herhangi bir karışıklık olmuyor. WAN yerine Mahmut da yazabilirdim. Demek istediğim buydu Oraya ne yazıldığının önemi yok. Kullanıcının yazdığı şeyin neyi ifade ettiğini bilmesi yeterli.

Toreador34 Aynı sorun bendede vardı fabrika ayarları yaptım ondan sonra normal kurulum yaptım ondan sonra düzeldi ama sakın güncelleştirmesi otomatik yapma sadece fabrika ayarları ve normal kurulum başka hiç birşeye dokunmana gerek yok.

Bu modem için YouTube kanallarında kopmalara son diye videolar vardı ama böyle bir problemim airtes modemimle yoktu. VDSL internet bağlantısı için anlaşma yaptım eski modemim ADSL idi bu yüzden hem kopma olmaz ayrıca cihazlara hız ayarı yapılıyor diye bu modemi satın aldım ama çok sık zırt pırt bağlantı kopuyor.Bu sorunu çözebilen oldu mu?

Ben çözdüm ve çok memnunum.
Sorun kullanıcı veya modem kaynaklı değil. Sorun tamamen Telekom ile ilgili.
Altyapı çalışması yaptıktan sonra modemin kesintileri bitti. Her modem her altyapı için uyumlu olmuyormuş onu öğrendim. Sonuçta altyapıda yer alan kablonun modeme gönderdiği bir voltaj var. Dengesiz ve kalitesiz olduğu zaman modem bağlantı kurmakta zorlanıyor.

Bu konularda çok bilgisizim tam olarak nasıl çözdün anlatır mısın ?

Bu konularda çok bilgisizim tam olarak nasıl çözdün anlatır mısın?

İnternet Servis Sağlayıcıya kesinti yaşadığımı aktardım. Modemi yeni aldığımı ve iç tesisatımın düzgün olduğunu belirttim. Teknik ekip gönderdiler denetim yapıldı ve sonucunda sorunu çözdüler.
Modemi doğru kurduğuna eminsen, ayarları otomatikte veya varsayılanda kullanıyorsan arıza kaydı bırakmanı öneririm.

Eywallah, Beşiktaş hatay Mac'ını izlettirmedi namussuz bağlantı tüm golleri kaçırdım

Konuda nasıl çözüldüğünü anlattığım bir link bulunuyor, önceki mesajlara bakabilirsin.

İş için kullanılan 2 tane Samsung S3 telefon var ve bağlı oldukları halde isimli isimsiz kayıtlı kayıtsız gözükmüyor bu nasıl olabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…