Keenetic Extra DSL internet kopuyor

KINSEI

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Arkadaşlar internet günde 3-5 defa rastgele kopuyor(1 dakika) ve geri geliyor. Bu da beni rahatsız ediyor. Fark etmiyor sabah akşam öğle değişik zamanlarda kopma yaşanıyor. Bu kopmalar ISS'ya da modem kaynaklı olup olmadığını nereden anlayabilirim? ISS ile defalarca konuştum en sonunda modem olduğunu belirttiler. İnternetim 75Mbps fakat 50ye sabitledik ki sorun olmasın gene oluyor.

1697795780882.png

Mesela en son 25 dakika önce kopmuş. Saat: 12.56. internet kopunca modem üzerindeki DSL ışığı turuncu yanıyor.
Kullandığım internet Netspeed. Denizli'de yaşıyorum.
Daha öncesinde aynı modem ile Millenicom kullanmıştım Trabzon'da fakat hiçbir sorun yaşamamıştım.

Dosya Ekleri

• 1697795926819.png
    1697795926819.png
    51,2 KB · Görüntüleme: 92
Aslında hocam 50'ye sabitletmenize gerek yoktu. Modemin kendisinde zaten hız sabitleme ayarı mevcut.

Hocam altyapı 50Mbps gözüküyor fakat portum 85Mbps desteklediği için 75Mbps hız kullanabiliyorum. Belki de bu yüzden internetim kopup duruyor diye düşündüğümden 50ye sabitletmek istedim fakat değişen olmadı. Sorun yok 75e yükseltirim tekrar.

Telefon kablosu varsa spilitter kısmımı kontrol edin. Pasla olur, kararma olur, kablonun içeride oynaması olur. Kısacası olmaması gereken bir durum var mı bakın...
1-2 ay önce bağlattım öyle bir durum olmayacağını düşünüyorum ama tekrardan bakayım. Splitter kullanmıyorum. Direk dışarıdan gelen kablo modeme bağlanmakta.

Modem şirketi ile görüştüm kopma öncesi CRC ve Fetch hataları oluyor ve artıyormuş. Bunu iss'ye söyleyeceğim.

Son düzenleme:
1-2 ay önce bağlattım öyle bir durum olmayacağını düşünüyorum ama tekrardan bakayım. Splitter kullanmıyorum. Direk dışarıdan gelen kablo modeme bağlanmakta.

Modem şirketi ile görüştüm kopma öncesi CRC ve Fetch hataları oluyor ve artıyormuş. Bunu iss'ye söyleyeceğim.
İSS bu konuyla ilgilenmez. CRC hatası olduğunu göre iç tesitanızda ek var. Bu ek elektrik bandıyla kapatılmış olabilir. Tam tersi açıkta duruyor olabilir.

DSL kablo kanalı, elektrik tesisatına yakın geçiyorsa parazit yüzünden de CRC oluyor olabilir.

ISS bu konuyla ilgilenmez. CRC hatası olduğunu göre iç tesitanızda ek var. Bu ek elektrik bandıyla kapatılmış olabilir. Tam tersi açıkta duruyor olabilir.

DSL kablo kanalı, elektrik tesisatına yakın geçiyorsa parazit yüzünden de CRC oluyor olabilir.

İç tesisatımda bu sorun varsa o halde tesisatımı düzeltmem gerekiyor ki ISS ile görüştüm ekip yollayacaklarmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı