Keenetic Omni DSL N300 Wi-Fi Hız sorunu

Ben kablolu kadar hız beklemiyorum ama yorumlarda ve burada çok övülen bir modemdi en azından arka odalarda 10Mbit alırken 20 alırım diye düşünüyordum şimdi bulunduğu oda da anca bu hızı alıyorum

Cihazın yazılımıyla ilgili bir sıkıntı oluşmuş olabilir.
Keenetic Extra DSL kullanıyorum bende. Aynı sorunu bende yaşadım ilk kurulumda. Birkaç gün sonra kendine gelmişti modem. Şimdi cayır cayır çalışıyor sorunsuz.
Yarın müşteri hizmetleri ile görüşün direk yardımcı olacaklar.
Piyasada tutunmaya çalıştıkları için müşteri desteği bayağı iyi.
 
Eskisi öyleydi ama en stabil olan oydu. Keenetic ile öyle kullanmıyorum fişten çektim sadece modem var



Kablolu hızın tamamını yani 75Mbit alıyorum PC'de problem yok AirTies'de de bu problem yok zaten sorun Wi-Fi. Modem arayüzünde ise 60-70Mbit gözüküyor telefonlar ama hız düşük. Telefonların biri iPhone 7 diğeri yeni çıkan Samsung A12 ile denememe rağmen hız düşük.
802.11n cihaz ile 50 mbps üzerine çıkabileceğinize çok ihtimal vermiyorum wi-fi ile. Çok kaliteli antenleri olursa ve sizin alıcınız da iyi ise belki. Wifi kullanarak kablolu hızlara yaklaşmak istiyorsanız 802.11ac ya da ax modem ve aynı şekilde 802.11ac/ax wi-fi kartı edinmeniz lazım.

Her ne kadar kağıt üzerind 802.11n 300 mbps transfere izin veriyor olsa da, pratikte olanlar bambaşka.

Ancak deneyimle sabittir ki, bence en önemli olan cihazların anten tasarımları. Ne kadar üst seviye olurlarsa olsunlar, iyi bir antene sahip kötü bir cihazdan daha iyi olamıyorlar.

Kendim piyasada satılan antenleri beğenmediğim için eski ve ucuz bir wi-fi adaptörüne kendi tasarladığım el yapımı anteni takarak 3 kalın duvar arkasındaki modemden sağlıklı bir sinyal almayı başarabildim.
 
Evet 2 gün süren ayarlamalardan sonra pek değişen bir şey olmadı.

Modem gündüz 20-25Mbit hız verirken gece 12'den sonra maksimum 45Mbit hız verebiliyor Wi-Fi'den. Nedense çok dalgalı kafasına göre bazen 20Mbit bazen de 40'lara çıkartıyor hızını.

Anlaşılan bir üst modelini almak için bir neden oldu. 2.4GHz sanırım teorik olarak 5dBi antenler ile 50Mbit destekliyor gibi.
 
Bende de hız düşüklüğü sorunu mevcut. Hat değerlerim çok iyi (71129 kbit/s - 8188 kbit/s) ama test yaptığımda sürekli pin 20 ve 6-7 download hızı çıkıyor. Sebep ne olabilir?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı