Kekemelik kitap okumayla geçer mi?

Muhammet94

Attopat
Daha fazla  
18 yaşındayım, kekeme biriyim. Kekemeliğimi yenmek için kitap okuyorum hem sesli hem de sessiz okuyorum okuyabildiğim kadar. Ama konuşmamda daha bir fark bir değişiklik fark etmedim. Kekemeliğim hala aynı daha fazla arttığı da oluyor. Babam bana hep kitap oku sürekli geçer diyor bende bu yüzden kitap okuyorum. Kekemelik kitap okumayla geçer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende kekemelik 13 yaşımda başladı. 16 yaşımdayım şimdi hala geçmedi. Sanırım profesyonel destek lazım. Kekemeliğin geçerse, çözümünü yazmanızı istiyorum.

Profesyonel birinden yardım almak daha mantıklı bence.

Sesli bir şekilde okumak ve bolca tekerleme yapmak bir nebze de fayda sağlayabilir. Ama en iyisi uzmanına danıışmak.

Bende kekemelik 13 yaşımda başladı. 16 yaşımdayım şimdi hala geçmedi. Sanırım profesyonel destek lazım. Kekemeliğin geçerse, çözümünü yazmanızı istiyorum.

Ailem beni uzmana konuşma terapistine götürmüyor ne yapayım babam bana hep kitap oku geçer diyor bazen ben konuşmayınca ya da zorlanınca bana kızıyor ben kekemeyim insanlarla konuşamıyorum konuşurken takılıyorum kilitleniyorum bir de konuşurken dişlerim birbine deyiyor tak tak tak sesler çıktığını duyuyorum böyle olunca da kilitleniyorum karşımdaki insana geç cevap veriyorum bugün babamla birlikte sürücü kursuna kaydolmaya gittim ehliyet almak için neyse gittim oradaki çalışan beni kaydedince kimliğimi istedi verdim neyse bundan kurtuldum dedim sonra telefon numaramı istedi söyleyemedim kekeledim zar zor söyledim numaramı o zaman babamda yanımdaydı bana kızdı sen niye düzgün konuşmuyorsun sen böylesin şöylesin çok pasifsin vs bir sürü şeyler laflar saydı bende bir şey demedim takmadım bir de bugün babamla birlikte sağlık ocağına da gittim ehliyet için sağlık raporu almaya orada doktor benden telefon numaramı istedi bende numaramı söylerken yine çok kekeledim zar zor söyledim. Ne yapmalıyım? Nasıl geçer? Bu 3 yıldır kekemeyim aniden oldu 15 yaşından beri var.

Ailem beni uzmana konuşma terapistine götürmüyor ne yapayım babam bana hep kitap oku geçer diyor bazen ben konuşmayınca ya da zorlanınca bana kızıyor ben kekemeyim insanlarla konuşamıyorum konuşurken takılıyorum kilitleniyorum bir de konuşurken dişlerim birbine deyiyor tak tak tak sesler çıktığını duyuyorum böyle olunca da kilitleniyorum karşımdaki insana geç cevap veriyorum bugün babamla birlikte sürücü kursuna kaydolmaya gittim ehliyet almak için neyse gittim oradaki çalışan beni kaydedince kimliğimi istedi verdim neyse bundan kurtuldum dedim sonra telefon numaramı istedi söyleyemedim kekeledim zar zor söyledim numaramı o zaman babamda yanımdaydı bana kızdı sen niye düzgün konuşmuyorsun sen böylesin şöylesin çok pasifsin vs bir sürü şeyler laflar saydı bende bir şey demedim takmadım bir de bugün babamla birlikte sağlık ocağına da gittim ehliyet için sağlık raporu almaya orada doktor benden telefon numaramı istedi bende numaramı söylerken yine çok kekeledim zar zor söyledim. Ne yapmalıyım? Nasıl geçer? Bu 3 yıldır kekemeyim aniden oldu 15 yaşından beri var.
Hocam bir tramva geçirmiş olabilir misiniz? Ayrıca Aksaray'da yaşıyorsanız yanınıza gelebilirim. Bir uzman değilim, konuşur dertleşiriz.

Yok uzun mesele bayağı anlatmak istemiyorum unutmaya çalışıyorum o olayı.
Pekala kendi tercihin. Ama bir tavsiye vermek istiyorum; sıkıntılarını bastırarak bir hayat geçiremezsin. Bilinçaltında kaldıkça her an, hiç beklemediğin bir anda patlak verebilir. Ben onlarla yüzleşmeni tavsiye ederim. Nasıl yapacağını bilmiyorum ama bu eğer bir yakınını kaybetmenden dolayı ise mezarına gidip gerçekten öldüğünü kabullenmen ya da kişisel alanın işgal edildiyse ya da herhangi bir şekilde kast edildiysen... Herneyse. Benimle bir şey paylaşmadığın için buradan bir şey demem çok zor. Senin de dinleyeceğine pek bir şüphem var ama yapacak bir şey yok. Sana hayatında başarılar dilerim dostum.

(Acaba beynine aldığın bir darbeden ötürü mü kekemesin?)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı