Geç cevap veriyorum ama hala devam ediyordur yüksek ihtimal. Öncelikle kekemelik psikolojik bir hastalıktır desem hiç yanlış olmaz. Heyecan, stres, korku gibi şeylerle başlayabilen bir şeydir, fakat bizi kekeme yapan olay tamamen alışkanlıktır. Eğer nörolojik bir hastalığın yoksa kekemelik yüksek oranda geçer, ama bunun bilimsel bir kanıtı yok, yani geçer veya geçmez diye bir kanıt bulunmuyor, en azından ben bulamadım. Konumuza dönelim, dediğim gibi psikolojiktir. Örnek vermek gerekirse, okumayı ilk öğrendiğimiz zamanlar öğretmen kaldırır bize kitap okuturdu ve biz de yeni okumayı öğrendiğimiz için harfleri tam veya doğru çıkaramayabiliyorduk ve o heyecan içerisinde öyle okumaya devam edip aslında bilmeden kekeme olabiliyoruz. Biraz karışık anlatmış olabilirim ama genel bir toplamak gerekirse, kekemelik alışkanlıktır denebilir. Kitap okuma konusuna hiçbir şekilde katılmıyorum, çünkü biz nasıl okuyacağımızı, kelimeye nasıl başlayacağımızı, nasıl devam ettireceğimizi bilmediğimiz için aslında kitap okuyarak kekemeliğimizi pekiştiriyoruz. Eskiden inanılmaz derecede kekemeliğim vardı, hala var tam olarak geçmiş değil, hala dil terapisti ile görüşüyorum ama eski halimden eser kalmadı denebilir. Seni çok iyi anlıyorum, Discord hesabın varsa bana yazabilirsin, bildiğim kadarıyla bütün her şeyi anlatırım.